Tehnički kutak

Eurobike 2014

Autor: Biker | Datum: 27. 08. 2014.
Danas u Njemačkoj, točnije u Friedrichshafen-u počinje Eurobike, najveći europski sajam bicikala, opreme kao i svih ostalih vama i nama poznatih i nepoznatih sitnica vezanih naravno uz bicikle!
više

Specialized noviteti za 2014. I dio

Autor: Tomislav Katalenić | Datum: 19. 08. 2013.
Prošli tjedan mogli ste na našoj facebook stranici (link) vidjeti kako je u Protea Jaska Specialized Concept Store stigao novi katalog 2014 za Specialized bicikle i opremu. Koje su novosti za novu sezonu pripremili dečki iz Specialized-a pročitajte u tekstu koji slijedi.
više

Ležaji vilice

Autor: Biker | Datum: 17. 02. 2013.
U par koraka ćemo vas uputiti u kontrolu i pritezanje ležaja vilice. Komplet sačinjavaju gornji i donji ležajevi. Gornji se nalazi ispod lule volana, dok donji dijeli vilicu od cijevi okvira. 
više

Zamjena lančanika

Autor: Biker | Datum: 10. 06. 2012.
Zadnji lančanik ili kazeta najjednostavniji je i najpovoljniji način da prijenos prilagodite svojim potrebama. Uvijek je bolje visoko gorje posjetiti pomoću cirkulara nego nečasno, usred klanca, sići s bicikla.
više

Podmazivanje je bitno!!!

Autor: Biker | Datum: 28. 04. 2010.
Osnovna zadaća maziva je da prodre duboko u pokretne dijelove te da se na tim mjestima što dulje zadrži s osnovnom funkcijom smanjenja trenja. Dvije su glavne vrste maziva kojima možemo podmazivati komponente bicikla. Kako se brdskim biciklima vozimo po zemljanim terenima i po različitim vremenskim prilikama, potrebno je obratiti pažnju na maziva koja ćemo koristiti. Imamo tzv. suha i...
više

OBRUČI – zamjena i centriranje

Autor: Biker | Datum: 09. 04. 2010.
Felga ti ide u osmicu– popularni uzvik naše mladosti. To su nam često dovikivali zavidni vršnjaci dok smo mi prolazili sa svojim dvokotačnim pilama. Taj je uzvik uglavnom opisivao zatečeno stanje naših kotača, ali što smo mogli, bili smo samo djeca. Najveći domet alata bio je multifunkcionalni ključ koji se isporučivao s Rog-ovim...
više