4Islands - klap, Krk drugi put (2. etapa)

Autor: Tea Đurek | Datum: 20. 04. 2017.

Danas je održana 2. etapa utrke Mitas 4Islands koja se zbog vremenskih (ne)prilika ponovno vozila na Krku! Tea Đurek ponovno se javila s mjesta događaja!

"Nažalost, bura koja se baš ovih dana nešto raspuhala, imala je zadnju riječ i odlučila i drugu etapu zadržati na Krku. Zakomplicirala je time život organizatoru prilično jer je osim označavanja alternativne staze to značilo i poprilične logističke preinake. Neznatno je razočarala i natjecatelje koji su tako ostali uskraćeni za vožnju po pitomijem Rabu, no već nakon oglašene sirene za start, sve je izgledalo kao da je baš tako i trebalo biti" po završetku etape izjavila je Tea.

"Startalo se ponovo iz Baške, no danas u obrnutom smjeru. Što je jučer bilo “doli”, danas je postalo “gori”. Tako su se jučerašnji naporni usponi transformirali u slatke downhill dionice, dok su tehnički spustevi postali još “tehničkiji” usponi. Iako je veći dio staze prolazio jučerašnjom trasom, ova je etapa provozala natjecatelje i nekim potpuno novim, do sada neotkrivenim dijelovima Krka. Ova alternativna trasa uspjela je zadržati i predviđenu kilometražu i visinsku razliku rapske staze, od cca 65 km i 1200 nmv, no po dolasku u cilj mogli su se čuti komentari, bar od onih koji znaju što je Rab, da ih je krčki teren ipak znatno više iscrpio." dodala je Đurek.

Prema njenim riječima vrijeme je danas bilo puno manje okrutno nego jučer, jer je bura koja na izloženim dijelovima baš nije dala skinuti jaknu i duge rukave, ipak otjerala jučerašnje oblake i dozvolila suncu da uljepša današnji dan.U svakom slučaju, natjecatelji su prema njenim riječima u cilj pristizali nasmiješeni.

Stanje na vrhu

"Nakon odvožene druge etape došlo je i do nekih sitnijih rezultatskih promjena. Tako je u muškoj kategoriji najbrži tim danas bio MITAS SUPERIOR team iz Češke (Filip Adel i Jan Jobanek) sa najbržim vremenom dana, 2:38:42, no ukupno za sada još uvijek vode njihovi sunarodnjaci, KELLYS BIKERANCH TEAM. U mix parovima nema promjena, ponovo je najbrži bio hrvatsko/njemački team HUSQVARNA TEAM (Ivica Mesarić i Sarah Reiner) sa vremenom 3:13:52, kao ni među ženskim timovima gdje su ponovo pobijedile cure iz SWISS-GIRLS TEAMA (Esther Suss i Cornelia Hug). Naše najbolje cure ADRENALINA GIANT WOMAN TEAM (Zorana i Gorana Težak) su i dalje ukupno 4. sa 14 minuta zaostatka za trećeplasiranim timom, dok su mix tim KEINDL SPORT - NATURAL WEALTH (Andrea Kiršić i Pavao Roset) pali na ukupno 5. mjesto." za kraj je današnje rezultate rezimirala Tea.

A na začelju?   

Naša reporterka Tea je danas odlučila popratiti utrku sa začelja, te je trasu djelomično odvozila u društvu troje BROOM-ovaca Marka Ercega, Branka Bernardića i Veronike Chladove, koji već treću godinu zaredom obavljaju ulogu “metli”, tj. čiste sve pred sobom, igraju se psihologa i motiviraju najsporije, po potrebi su i doktori, manageri izgubljeno/nađeno stvari itd... Među posljednjima je tako Tea naišla na bračni par iz Južnoafričke Republike koji su joj otkrili da im je ova staza jako lijepa iako im je teren prilično grub i težak i da nikada nisu vozili nešto slično u svojoj zemlji, dok je drugi par s Novog Zelanda odlučio spojiti godišnji u Hrvatskoj i ovu utrku na koju su slučajno naišli na internetu. Na pitanje što misle o ovom našem otočkom terenu i jel teži od onog po kojem inače voze, politički korektno su odgovorili “it is just different”.

Rezultate možete pogledati ovdje.

Photo: Adria Bike