Aleksandar Popović Pop (1953-2017)

Autor: Biker | Datum: 18. 03. 2017.

Preminuo je Aleksandar Popović "Pop".

Nošeni vrtlogom života i fokusirani na vlastite probleme vrlo često zaboravljamo na svoj, ali i život osoba oko sebe. Jedan od onih koji su, neopravdano, bili zaboravljeni bio je i "Pop" kojega smo proteklih dana izgubili. "Pop" je bio posebna, uvijek nasmijana i vedra osoba koja je zračila optimizmom, uvijek spreman na šalu, na tuđi, ali i na svoj "račun". "Pop" je bio osoba koja je na samo sebi svojstven način vodio dugogodišnji "rat" i sa Hrvatskim biciklističkim savezom, ali uvijek samo sa jednim ciljem - boljitak hrvatskog biciklizma.

Sa tim ciljem dugi je niz godina radio sa mladim biciklistima i u svojoj ih kultnoj Škodi vozio po raznim utrkama. Djeca i mladi naprosto su ga obožavali, a ta ljubav nikada nije bila jednosmjerna. U stalnom sukobu sa nepravdom "Pop" je tražio nova rješenja i nove izazove, a poprilično bi nam vremena trebalo da nabrojimo sve utrke i manifestacije u koje je bio direktno ili indirektno uključen. Na kraju krajeva, Zimska MTB liga njegov je najznačajniji "projekt" koji je pokrenuo sa velikom ljubavlju i koji i danas "živi" na području Istre i Kvarnera, ali i susjedne Slovenije.

Iako shrvan teškom bolesti "Pop" je i posljednjih dana svoga života pronalazio snage za humor, ali i brigu za svoje najbliže. Svi su se oni, unatoč velikim financijskim problemima, držali zajedno i u vjeri da će se zdravstvena situacija popraviti. Nažalost, to nije bio slučaj i "Pop" nas je napustio. U tišini. Bez previše filozofiranja. Prerano. Baš onako prerano kako je znao dolaziti i na biciklističke utrke. Uvijek prvi, uvijek na vrijeme i uvijek sa svojom suprugom, tada malim djetetom i psom.

"Pop" je dugi niz godina živio "na rubu", a njegova i situacija njegove obitelji niti danas nije optimistična. Vjerujemo da među nama koji smo poznavali "Popa" još uvijek ima malo volje i odlučnosti da sakupimo koju kunu i olakšamo život njegovoj obitelji. Kad već njemu nismo stigli.

Dragi "Pop", davao si maksimum sebe i svoga znanja u sve što si radio, a mi smo te, neopravdano, zaboravili u trenucima kada ti je bilo najteže. Oprosti nam i spremi neku "psinu" dok se ponovno ne sretnemo! 

Pogreb Aleksandra Popovića biti će u utorak, 21. ožujka 2017. godine u 14:30 sati na novom groblju Drenova, a svoj novčani prilog možete uplatiti na IBAN HR6423900013200937803 (Mate Blažević). 

"Pop", počivaj u miru!