Veličanstveno zatvarenje XC zimske lige Dalmacije

Autor: Biker | Datum: 20. 03. 2017.

Protekle je nedjelju, utrkom "VN Knina 2017" u Kninu završeno najposjećenije i najbolje organizirano izdanje XC zimske lige Dalmacije  ikada!

Čak 502 natjecatelja iz čak 46 klubova iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja nastupilo je na ovogodišnjem izdanju XC zimske lige Dalmacije i na taj način samo potvrdilo kako se radi o trenutno najjačoj ligi u Hrvatskoj!

Pobjedu na posljednjoj utrci, 12. kola lige, u Kninu ponovno je odnio Ivica Mesarić (BBK Orlov krug) koji je nimalo jednostavnu i bezopasnu stazu prošao u vremenu 1h13min51s. Baš kao i u većini utrka do sada društvo na postolju u ukupnom poretku pravili su mu njegovi momčadski kolege. Ovoga puta drugo je mjesto osvojio Tonko Juras koji je stazu prošao za 1h14min49s, dok je treće mjesto osvojio pobjednik pretposljednjeg kola Carlo Petković i to sa vremenom od 1h15min56s.

Mesarić je tako na najbolji mogući način Petkoviću "vratio" za poraz u Sinju. Naravno, Mesarić, Juras i Petković pobjede su odnijeli u svojim kategorijama. Mesarić je tako uvjerljivo slavio u kategoriji 40-50, Juras u 30-40, a Petkovoić u 20-30. U kategoriji 16-20 pobjedu je odnio Filip Barać (BK Kairos) i to sa vremenom 1hmin05s, dok je Siniša Lukić (BK Kozara) bio najbrži u najmlađoj muškoj kategoriji, onoj do 16 godina.

Tina Papić (BK Kairos) odnijela je pak pobjedu u konkurenciji žena i to sa samo minutom prednosti ispred Tanje Barišić (BBK Orlov krug) . Kao trećeplasirana u cilj stigla je pak Jelena Barešić (BBK Pakoštane). Inače, na utrci je nastupilo više od 190 natjecatelja, od kojih su gotovo svi utrku i završili. Zanimljivo je kako je najviše natjecatelja nastupilo u kategoriji 30-40 i 40-50 godina (op.a. njih 104), ali i kako je pobjedu među "najiskusnijim" natjecateljima pobjedu odnio Luka Volarević (BK Metković) koji je stazu "savladao" u respektabilnom vremenu od 1h42min25s.

Nakon utrke u Kninu održano je proglašenje najboljih natjecatelja na utrci, ali i u ukupnom poretku lige. Pobjede u svojim kategorijama tako su svojim kućama odnijeli Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) u kategoriji žena, Petar Bašić (BK Kamešnica) u kategoriji U16, Filip Barać (BK Kairos) u kategriji 16-20, Carlo Petković (BBK Orlov krug) u kategoriji 20-30, Tonko Juras (BBK Orlov krug) u kategoriji 30-40, Antonio Barišić (BBK Orlov krug) u kategoriji 40-50 i Ante Saratlija (BBK Orlov krug) u kategoriji 50+.

U konkurenciji klubova pobjedu je očekivano i nadmoćno odnio BBK Orlov krug čija su 44 natjecatelja osvojila čak 13 315 bodova. Drugoplasirani BK Kairos i trećepasirani BK Kamešnica osvojili su 9150, odnosno 7220 bodova. Zanimljivo, BBK Orlov krug imao je isti broj natjecatelja kao i BK Kairos i BK Kamešnica zajedno!

Valja istaknuti i kako je velik broj natjecatelja na ligi nastupio u "privatnom" aranžamnu i bez članstva u klubu tako da je za očekivati da će već slijedeće klubovi s područja Dalmacije imati još veći broj aktivnih natjecatelja, ali i biciklističkih rekreativaca. Međutim, najveća prednost XC zimske lige Dalmacije svakako popularizacija i daljnji razvoj biciklističkog sporta u Dalmaciji i širem području koji je itekako prisutan zahvaljujući pozitivnoj atmosferi stvorenoj upravo na njihovoj ligi!

Dalmacijo, sve ti cvitalo!

Rezultati

Ukupan poredak

Photo: Denis Peroš