objavio:
12. Lipnja 2017.

Austrijancima vrhnje na Alpen Tour Trophy 2017

Austrijancima vrhnje na Alpen Tour Trophy 2017

Austrijski natjecatelji osvojili su gotovo sve što se osvojiti moglo na netom završenom 19. izdanju etapne utrke Alpen Tour Trophy 2017. koja je završena jučer u Schladmingu!

Austrijanci su tako na najbolji mogući način vratili Talijanima koji su sličan uspjeh ostvarili na prethodnom izdanju utrke. Ukupnu pobjedu na utrci ove je godine osvojio Daniel Geismayr (Centurion Vaude) ispred Hermanna Pernsteinera (Centurion Vaude) i Albana Lakate (Topeak Ergon Team). U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Christina Kollmann (Team TEXPA-SIMPLON).

Geismayr se tako na najbolji mogući način vratio na utrku na kojoj je protekle godine na posljednjoj etapi potrgao lanac što ga je tada spriječilo u pohodu na ukupnu pobjedu. Ove godine nije imao prevelikih problema i prvak Austrije je posljednjeg dana utrke zadržao vodstvo i ostvario pobjedu koja je, prema njegovim riječima, ostvarenje njegovih snova i najvažnija pojedinačna pobjeda u karijeri.

Njegov reprezentativni kolega Persnteiner za dlaku je bio brži posljednjeg dana utrke što mu je priskrbilo ukupno drugo mjesto na utrci, dok je dvostruki Svjetki prvak Alban Lakata trećim mjestom u ukupnom poretku potvrdio dominaciju Austrijanaca na Alpen Tour Trophy 2017. utrci!

Christina Kollman je i posljednjeg dana demonstrirala svoju nadmoć koja je ove godine bila konstatna i koja je trajala od početka do kraja utrke. Kollman je tako obranila svoju naslov najbolje iz 2016. godine. Drugo mjesto zauzela je također Austrijanka Angelika Tazreiter (Polizei SV Graz - Bigtime Maishofen), dok je treća u ukupnom poretku završila Margot Moschetti (CST Sandd American Eagle MTB Racing).

Marin Deković i Peter Vesel su na posljednjoj etapi samo potvrdili ono što smo i od njih očekivali. Naime, oni su i posljednjeg dana osvojili drugo mjesto što ih je naravno i na kraju utrke uvrstilo na postolje i visoko drugo mjesto u kategoriji Veterana 2. Nakon utrke se za Biker ponovno javio Deković s kojim smo porazgovarali o posljednjem danu i etapi:

"Posljednji dan utrke bio je poseban i sa vremenskim uvjetima kao na moru! Međutim, čim sam pogledao prema vrhu planine znao sam da je pred nama paklen dan. Naime, posljednja etapa i uspon od 14 kilometa započinjao je na diju plave, freeride, staze kojom smo inače završavali prethodne etape. Pero (op.a. Peter Vesel) je vodio i diktirao tempo jučer, a ja sam nastojao "samo" držati. Na dijelovima staze uspon je bio toliko strm da nisam mislio da ću ga odvoziti ali sam uspio. Izmjenjivali su se različiti dijelovi i podloge i nakon nekoliko naizmjeničnih uspona i zaravnanja te vožnje po freeride stazi došli smo do vrha! Uspješno!"

Od natjecatelja s našeg bližeg područja svakako treba spomenuti i Slovenskog natjecatelja Noć Lenarta (UNI Team) koji je u najjačoj konkurenciji Elite natjecatelja dopedalirao do 39. mjesta od 63. natjecatelja koliko ih je utrku završilo.

Sljedeće godine održati će se jubilarno 20. izdanje utrke Alpen Tour Trophy na kojoj se nadamo još većem broju natjecatelja iz Hrvatske!

 

Rezultati

 

Photo: reginastranger.com

Na vrh