www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
03. Lipnja 2018.

Bike point - biciklistička oaza u srcu otoka vitalnosti

Bike point - biciklistička oaza u srcu otoka vitalnosti
10 fotografija

Putujući po Hrvatskoj, susjednim ali i nekim udaljenijim državama Biker se nerijetko nađe na lokacijama koje nas oduševe u tolikoj mjeri da to jednostavno ne želimo sakrivati od vas! Dapače, svoja zapažanja i radost želimo podijeliti s vama, našim čitateljima! Nema stoga razloga da ne otkrijemo i jednu takvu sa otoka Lošinja! IMG_3879 (Copy)-01.jpeg (331 KB)

Mjesec travanj u Hrvatskoj je, barem što se biciklizma tiče, obilježen još jednim izdanjem cestovne utrke Tour of Croatia, ali po prvi puta i izdanjem spustaške utrke najvišeg ranga koja se, pogađate, održala baš na otoku vitalnosti, Lošinju!IMG_3675 (Copy)-01.jpeg (522 KB)

Moramo priznati da je upravo ta utrka i spektakl u srcu Velog Lošinja bio i glavni razlog našeg dolaska na otok. Imajući u vidu činjenicu da ćemo se s otokom i životom na njemu susresti po prvi put ali i želju da tih dana osim same utrke na najbolji mogući način doživimo što više ljepota otoka tražili smo lokaciju s koje ćemo imati jednostavan i brz transfer do staze, ali i smještaj u kojem ćemo imati maksimalnu komociju, a da pritom nismo ograničeni kretanjem i zatvoreni u četiri kamena zida, ma koliku nam ljepotu pružili. Sloboda kretanja bila nam je posebno važno obzirom smo se na otok uputili s obitelji i malom djecom.IMG_3692 (Copy)-01.jpeg (513 KB)

Bicikli su naravno uvijek u našoj blizini pa nam je i mogućnost vožnje bila podjednako važna. Zahvaljujući i više nego preglednoj internet stranici Turističke zajednice Lošinja odluka je pala na Poljana Camping Village Resort, kamp koji se nalazi samo nekoliko minuta od grada Malog Lošinja i još nekoliko minuta od Velog Lošinja. Četiri zvjezdice pored naziva kampa ulijevali su nam povjerenje iako smo kamp vidjeli samo na ekranu mobitela.IMG_3884 (Copy)-01.jpeg (729 KB)

Konačnu potvrdu našeg dolaska uputili smo saznavši da se unutar kampa krije i Bike point, biciklistički centar koji smo naravno kasnije detaljnije i istražili. Odluka je utoliko bila lakša što smo došli i do informacije da je kamp u sastavu Baia Holiday Camping Village grupacije u sklopu koje su i vrhunski kampovi diljem npr. Italije.

IMG_3684 (Copy)-01.jpeg (890 KB)

Do kampa smo stigli bez ikakvih problema, prateći oznake koje su nas dovele do recepcije i ljubazne recepcionerke koja nam je u svega nekoliko minuta pojasnila gdje smo i što sve možemo očekivati u kampu. Već i na prvi pogled vidjelo se da otok, ali i samo mjesto, živi za biciklizam što nam se posebno svidjeli iako smo znali da u slične kampove u pravilu zalaze aktivni turisti. Raznih brošura, letaka, a posebice materijala o utrci Svjetskog kupa bilo je na svakom koraku.IMG_3679 (Copy)-01.jpeg (301 KB)

Baš kao što na svakom koraku možete birati između niza uređenih parcela (op.a. njih gotovo 500), ali i mobilnih kućica (op.a. njih ukupno 114) u kojima smo i sami na kraju boravili. Poljana Camping Village Resort opremljen je svime onime što je potrebno za kamp za četiri zvjezdice. Od restorana, prodavaonice, dječjih i igrališta, sanitarnog čvora, Wi-fi priključka pa sve do odbojkaškog terena na pijesku koji se nalazi na predivnoj plaži unutar kampa do koje se dolazi uređenim šetnicama iz svih smjerova kampa.IMG_3690 (Copy)-02.jpeg (718 KB)

Mi smo se pak, nakon ugodnog razgovora s ljubaznom recepcionarkom, smjestili u mobilnoj kućici**** koja nas je apsolutno oduševila. Dvije spavaće sobe, dvije kupaone s toaletom, dnevni boravak s u potpunosti opremljenom kuhinjom i prostranom terasom zadovoljit će potrebe i onih najzahtijevnijih gostiju. Kako onda ne bi zadovoljilo potrebe nas koji smo u njoj boravili "samo" tri dana!IMG_3797 (Copy)-01.jpeg (362 KB)

Nakon smještaja u našu mobilnu kućicu i ugodnog razgledavanja kampa odlučili smo navratiti i do Bike point biciklističkog centra kojeg jednostavno ne možete zaobići obzirom se isti nalazi na samom ulazu u kamp. Posebno nas je zaslijepila ponuda njihovih bicikala koja je sve samo ne skromna. Usuđujemo se komentirati kako je kvaliteta bicikala koji se u Bike pointu mogu iznajmiti na najvišem mogućem nivou i kako se osim običnih, gradskih, treking i brdskih modela može birati i između električnih brdskih modela koji su idealni za nimalo jednostavan lošinjski teren.IMG_3727 (Copy)-02.jpeg (493 KB)

Inače, Bike point prisutan je i na Cresu, točnije na lokaciji ACI marine Cres, a osim najma bicikala specijalizirali su se i za najam SUP-ova JOBE, ali i raznih vrsta kajaka (op.a. isprobali smo kajak za jednu, ali i dvije osobe). Za vrijeme našeg boravka u kampu smo bili jedni od rijetkih gostiju (op.a. sezona je tek počinjala), a obzirom smo imali viška vremena dali smo si truda i isprobali gotovo sve mogućnosti iz njihove ponude.

IMG_3872 (Copy)-01.jpeg (448 KB)

 

Još danas nam iz glave ne izlazi činjenica da se vlasnik Bike pointa s nama osobno uputio na biciklističku turu tijekom koje smo shvatili da se radi o osobi koja ne radi već živi svoj posao 24 sata dnevno. I dok je osoblje kampa užurbano pripremalo kamp za dolazak prvih gostiju u razgovoru s vlasnikom Bike pointa saznali smo i podatak da najveći broj njegovih gostiju dolazi iz Njemačke, baš kao i da za sve goste postoji mogućnost organizacije raznih vođenih tura, bilo biciklima, kajacima ili pak SUP-ovima.

IMG_3873 (Copy)-01.jpeg (503 KB)

Za njih se naime već u svibnju postavlja posebno kamp naselje od šatora u kojem veće skupine gostiju stiže već od lipnja. U Poljana Camping Village Resort pak najviše se može čuti konverzacije na njemačkom, talijanskom, bosanskom, ali i slovenskom jeziku.

IMG_3851 (Copy)-01.jpeg (333 KB)

Pored svega navedenog, u Bike pointu moguće je kupiti Oakley, Colmar i Compressport proizvode, ali i proizvode iz Proteini.si shopa. Na svoje će doći i ljubitelji "boating" opreme što ćemo zasigurno isprobati prilikom našeg slijedećeg dolaska.IMG_3853 (Copy)-01.jpeg (602 KB)

Sredozemna klima koja nudi duga i topla ljeta, raznolik i sve samo ne monoton teren, baš kao i velik broj sunčanih sati idealna je kombinacija baš za razvoj cikloturizma pa niti ne čudi da na njega već sada s veseljem dolaze biciklisti svih profila iz cijelog svijeta. Jedno je sigurno, Biker ekipa prvom se prilikom vraća ponovno!IMG_3880 (Copy)-01.jpeg (288 KB)Photo: Biker 

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh