objavio:
13. Lipnja 2017.

Bogat MTB vikend pred nama

Bogat MTB vikend pred nama

Ljubitelji brdskog biciklizma za vikend će ponovno doći na svoje! U nedjelju nas čeka pravi XCO spektakl u Samoboru i XCM poslastica na Plitvicama!

U nedjelju 18. lipnja Samobor će 24. puta do sada biti domaćin utrke XCO Samobor koja će baš kao i proteklih godina ugostiti najbolje domaće, ali i ponajbolje natjecatelje iz cijeloga svijeta. Naime, utrka već nekoliko godina natjecateljima donosi UCI C1 bodove pa i ta činjenica zasigurno utječe na iznimnu konkurenciju koja Samobor u pravilu ne zaobilazi! Uvjereni smo da će tako biti i ove nedjelje u Samoboru.

Utrka će se održavati u samom centru grada, a natjecatelji će nakon starta na samoborskom glavnom trgu znoj prolijevati u obližnjoj park šumi Tepec koja će i onim najboljim natjecateljima predstavljati itekako velik izazov. Jedno je sigurno, utrka u Samoboru izazov je u fizičkom, ali i tehničkom smislu za sve natjecatelj što je još izraženije prilikom loših vremenskih uvjeta koji se, za sada, u nedjelju neće ponoviti.

Svoj nastup na utrci u Samoboru još uvijek možete osigurati prijavom sve do četvrtka, 15. lipnja. Ukoliko se ipak radije vidite u ulozi gledatelja svakako navratite do Samobora. Uz neizostavne kremšnite utrke možete pratiti već od 9 sati kada će se na startu pojaviti najmlađi natjecatelji. Najjatraktivnija utrka trebala bi biti ona u 13:30 sati kada će u borbu za pobjedu krenuti najbolji muški i ženski natjecatelji i među njima i miljenik domaće publike i jedan od naših najboljih XC natjecatelja - Filip Turk (BBK Šišmiš).

Redakciji Bikera, a uvjereni smo i ostalim MTB zaljubljenicima, najteže pada što će se istoga dana na Plitvicama održati još jedan događaj vrijedan pažnje. Naime, održati će se 5. izdanje najposjećenijeg rekreativnog maratona u Hrvatskoj, profi utrka za rekreativce - Adria Bike maraton Plitvice!

Protekle godine na startu se pojavilo gotovo 900 natjecatelja koji su uživali na stazi koja prolazi predivnim područjem u i oko Nacionalnog parka Plitvička jezera. Baš kao i protekle godine dolazak velikog broja biciklista očekuje se već u subotu za kada su organizatori, Adria Bike, u suradnji s partnerima pripremili iznimno bogat i sadržajan program. Naime, svi okupljeni moći će uživati u expo prostoru na kojem će svoje proizvode izložiti brojni izlagači ili pak na vođenim turama koje organiziraju Rog Joma, Giant i Haibike. Za djecu će pak biti uređen i Kids corner, a neće izostati niti večernji program.

Nedjelja će naravno donijeti središnji događaj, odnosno maraton koji će se voziti na stazama dužine 33, 49 ili pak 70 kilometara. Prijaviti se možete u pet različitih kategorija, a nastupiti možete i na vlastitom E-MTB biciklu.

Vaše mjesto na startu još uvijek možete rezervirati ali požurite jer interes je velik kao i uvijek do sada!

Veselimo se! Hrvatska živi MTB!

Photo: Denis Peroš (Arhiva 2016)

Na vrh