www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
04. Prosinca 2018.

Castelli Estremo rukavice

Castelli Estremo rukavice
5 fotografija

Prema riječima proizvođača, Castelli Estremo rukavice dizajnirane su za niske temperature i loše vremenske uvijete, što već samo ime sugerira. Karakteristike rukavica su impresivne, pa smo htjeli provjeriti opravdavaju li doista cijenu od 699, 00 kuna.

keindl-sport12.jpg (301 KB)

Gornji dio rukavica napravljen je od Gore Windstopper X Fast materijala, što ih čini vjetronepropusnima i otpornima na vodu. Da bih ruke bile tople, zadužen je PolarFleece 340G koji se nalazi unutar same rukavice i čini ih jako ugodnima za nošenje. Flis je zašiven, tako da ga nećete izvlačiti van prilikom skidanja, pogotovo ako se ruke oznoje.  Donji dio rukavice prošaran je silikonskim printom, tako da gripa neće nedostajati.  Gel jastučić koji se nalazi na dlanu ima zadatak da smanji pritisak na ulnarni živac... duge vožnje biti će ugodne i bez osjećaja trnjenja.keindl-sport11.jpg (264 KB)

Otvor rukavica dovoljno je velik, te lako možete staviti rukav dresa ili jakne u rukavicu. Da bi rukavica stajala na mjestu i  spriječi prodiranje hladnog zraka, zadužen je veliki čičak koji izvrsno obavlja svoju funkciju, te nismo primjetili znakove habanja prilikom testiranja. Bez obzira što se radi o zimskoj rukavici, na palac je dodan flis umetak sa vanjske strane, koji će poslužiti za brisanje. Castelli Estremo u M veličini teže 165 grama, a dostupne su u veličinama od XS- XXL.keindl-sport9.jpg (367 KB)

Rukavice su namijenjene za temperature od +5 do -5 stupnjeva. Kada je riječ o temperaturi, situacija je dosta subjektivna, no vjerujemo da će  Castelli Estremo i najzimogroznijima biti dovoljne...ipak se radi o najtoplijim rukavicama koje smo testirali. Rukavice smo najveći dio vremena testirali na cestovnom biciklu. Castelli Estremo djeluju robusno, pa smo bili zabrinuti kako funkcioniraju sa Di2 šifterima koji su nešto kompaktniji i manji od klasičnih. Razloga za brigu nema, sve radi baš kako smo htjeli- precizno. Smatramo da su dobar odabir za cilokros vozače koji voze u ekstremnim uvjetima- niske temperature, kiša, snijeg i hrpa blata. keindl-sport10.jpg (231 KB)

Zimske rukavice su proizvod koji nemate potrebu mijenjati svake sezone, te vrijedi izdvojiti nešto više novca za Castelli Estremo, jer ipak se radi o kvalitetnim i izuzetno toplim rukavicama koje nisu pokazale niti najmanje slabosti prilikom testiranja.keindl-sport8.jpg (200 KB)

Photo: Biker

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh