objavio:
15. Lipnja 2017.

Jedan dan do Adria Bike Maratona Plitvice 2017!

Jedan dan do Adria Bike Maratona Plitvice 2017!

Operite bicikle, ulaštite cipele, smućkajte izotonike, natrpajte džepove energetskim pločicama i to je to! Pakirajte se za Plitvice. 

Jer 5. izdanje najmasovnijeg biciklističkog događanja u Hrvatskoj samo što nije. Što ste trenirali, trenirali ste, a nedjelja će pokazati tko je gdje...

Startnine su već više manje sve prodane, no vjerojatno većina vas ima Adria Bike Maraton Plitvice u svojim kalendarima utrka i događanja koja se ne propuštaju te ste si iste osigurali na vrijeme. Bilo da ste profesionalac, onaj oni koji im "stalno puše za vrat" ili tek rekreativac koji uživa na biciklu, vidimo se negdje na stazi jer je i Biker ekipa ove godine odlučila osobno provjeriti stazu vozeći ju. Podsjećamo, na meniju su vam staze dužina 33 km/500 nmv, 49 km/1000 nmv ili 70 km/1400 nmv, za što se možete opredjeliti tijekom same utrke. 

HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

Vezano uz promjene u odnosu na prošlu godinu, popričali smo s organizatorom, Hrvojem Šepićem iz Adriabikea

"Novosti su prije svega da su od ove godine Plitice maraton dio Husqvarna Adria Bike series-a. Bodovanje je specifično, a smisao je da svi natjecatelji koji završe utrku dobivaju bodove. Zašto bodovanje i serijal utrki? Zato je smatramo da su rekreativne utrke najbolji način da se rekreativni biciklisti druže na redovnoj bazi, da istražuju destinacije i staze po Hrvatskoj, pa tako ove godine osim Plitvica organiziramo još i utrku u kolovozu u Fužinama, te u listopadu u Baški na otoku Krku. Bodovanje se vrši u postotku od vremena pobjednika, a svaka staza ima svoj broj maksimalnih bodova (Epic 10.000, Clasic 9.000, Easy 8.000). Na kraju sezone tako će biti proglašeni ukupni pobjednici po kategorijama."

TRASA I KATEGORIJE

Što se trase utrke u Plitvicama tiče, staze još ovu godinu ostaju iste kao prošle godine, uz manje izmjene. Novost je i jedna kategorija više od ove godine, pa su tako kategorije: Men (do 40 godina), Master (40 - 49 god), Grand master (od 50 godina naviše) te Žene. Plitvice i dalje imaju specijalnu kategoriju Tonaša, odnosno svih onih koji imaju preko 100 kg bez bicikla. Tonaši i dalje voze isključivo Easy stazu. Ono što svake godine posebno privlači brojne natjecatelje je udruživanje u timove koje moraju sačinjavati natjecatelji na svim dužinama staza, jedan tonaš itd... ostaje na snazi i dalje. Za sve vas koji si sa fizičkom kondicijom niste baš na TI, kao i prošle godine organiziran je E-bike maraton, s početkom 15 minuta prije pravog maratona. 

DOAGAĐANJA POČINJU U SUBOTU

Razmišljate li još uvijek krenuti prema Plitvicama u nedjelju prije utrke ili već u subotu, organizator je napomenuo kako su se za ovu godinu potrudili bolje organizirati ugostiteljske usluge s kojima do sada nisu bili zadovoljni. Druga novost za koju se nadamo da je Adriabike na kraju uspio u svom naumu je Kids Corner za zabavu prije i tijekom utrke, s obzirom na brojne pratitelje s djecom.  Osim toga, izlagački prostor trebao bi biti veći nego do sada tako da ćete imati gdje provesti subotu za kada su planirane i 3 vođene ture koje će vas provesti po okolnim brdima i stazama. Ture su besplatne, a možete ih provjeriti na internet i FB stranici Adriabikea. 

I JOŠ

U suradnji sa glavnim sponzorom Seriesa te ujedno i najvećim ulagačem u brdski biciklizam u Hrvatskoj, Husqvarnom, planiran je i tisak besplatnih “novina” odnosno časopisa koji će biti distribuiran na Adriabike utrkama, kroz maloprodajnu mrežu Husqvarne, te kroz biciklističke dućane koji sudjeluju kao izlagači na događanjima. 

Za kraj još par riječi Hrvoja Šepića iz Adria bikea: "Ovo je 5. godina Plitvica i kako brojke kažu najmasovnije biciklističko događanje u Hrvatskoj i regiji. Stvaranjem Husqvarna Adria Bike Seriesa želimo da se rekreativni biciklisti kroz nadolazeće godine u većem broju češće odlučuju na utrke, da se sport i hobi popularizira, a da se sve utrke unutar Seriesa unificiraju, da budu prepoznatljive u organizacijskom smislu i da se brdski biciklizam makne sa margina na kojima trenutačno obitava."

Vidimo se u Plitvicama!

Photo: Adria Bike (Arhiva 2016)

Na vrh