objavio:
11. Lipnja 2017.

Kiršić i Ramšak najbrži na Terezijaneru

Kiršić i Ramšak najbrži na Terezijaneru

Andrea Kiršić (BGK Tuškanac) i Borut Ramšak (Ganesha Team) pobjednici su prvog izdanja cross-country maraton utrke Terezijaner koja se danas održala u Bjelovaru!

Organizatori utrke biciklistički klub Gema i Turistička zajednica Bilogora Bjelovar odradili su odličan posao i na prvo izdanje svog maratona privukli pozamašan broj natjecatelja (njih 154) iz gotovo svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva.

Podijeljeni u nekoliko kategorija, natjecateljice i natjecateljice danas su na zanimljivim stazama Bilogore pokušali postići što bolji rezultat ali i uživati u netaknutoj prirodi po kojoj je Bilogora nadaleko poznata. U tim su se okolnostima i na iznimno atraktivnim stazama Bilogore najbolje snašli Borut Ramšak (Ganesha Team) i Andrea Kiršić (BGK Tuškanac) koji su pobjede odnijeli na najtežoj stazi, onoj duljine 72 kilometra.

Slovenac Ramšak za ukupnu, ali i pobjedu u kategoriji M2 danas je trebao manje od tri sata, odnosno 2 sata i 56 minuta, dok je Kiršić za pobjedu u kategoriji žena trebala 3 sata i 32 minute. Kiršić je doduše puno lakše došla do pobjede obzirom su se na startu pojavile samo tri natjecateljice na najtežoj i najduljoj stazi. Staza je prema mišljenjima većine natjecatelja bila vrhunski pripremljena, ali i osmišljena što i ne čudi obzirom je najvećim dijelom bila sačinjena od brojnih singe trackova koji su po valovitom terenu utjecali na stalne promjene tempa, a samim time i razbijali monotoniju koja se vrlo često može doživjeti na drugim maratonima!

Šest minuta iza Ramšaka u cilj je ušao i prvoplasirani Hrvat, Matija Meštrić (BK Maraton Kreidler). Meštriću je najveća opasnost u kategoriji M1 bio Milo Pilski (BGK Tuškanac) koji se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom u kategoriji i trećim mjestom u ukupnom poretku na najdužoj stazi koja je danas bila iznimno brza, ali i prašnjava što i ne čudi obzirom je temperatura zraka bila iznimno visoka.


Ema Filipović (BK Biker) odnijela je uvjerljivu pobjedu u kategoriji žena na stazi dužine 40 kilometara, dok je isto za pedalom pošlo Josipu Meštriću (BK Maraton Kreidler) koji je na taj način obitelji Meštrić pripremio razlog za još jedno duplo slavlje. Zanimljiva i pohvalna činjenica je da je u kategoriji žena na ovoj stazi sudjelovalo ukupno 15 pripadnica nježnijeg spola i da su sve utrku na kraju i završile!

Nakon utrke porazgovarali smo i sa Jurajem Seginom koji je ispred organizatora utrke izjavio:

"Izuzetno smo zadovoljni, tim više što smo na start uspjeli privući pozamašan broj natjecatelja! Brojem pristiglih natjecatelja bili smo pomalo i iznenađeni, ali ekipa iz biciklističkog kluba Gema neumorno je radila proteklih mjeseci na organizaciji maratona pa nam je svima ovo jedna velika nagrada i poticaj da već sljedeće godine budemo još bolji!".

Segin je na kraju zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji utrke ali: 

"Svakako najveću zahvalu dugujemo Turističkoj zajednici Bilogora Bjelovar bez koje sve ovo ne bi bilo moguće organizirati i koja je bila glavni sponzor projekta! Prezadovoljni smo brojem natjecatelja i činjenicom da je sve prošlo u najboljem redu, a već za iduću godinu nastojat ćemo maraton dignuti na još veći nivo na zadovoljstvo svih natjecetalja kojima se još jednom zahvaljujem na dolasku i povjerenju koje su nam poklonili svojim dolaskom! Nadam se da ih nismo iznevjerili i vidimo se dogodine u Bjelovaru!" 

Photo: Željko Smešnjak

Na vrh