www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
01. Lipnja 2018.

Ovog vikenda -the spirit of nature- is in Orahovica!

Ovog vikenda -the spirit of nature- is in Orahovica!

Baš kao što je prije nepuna dva tjedna ekipa iz Orahovice bila naš gost na Uvati Vitar, tako smo i mi objeručke prihvatili njihov poziv na prvi orahovački outdoor festival i PAPUK EXTREME CHALLENGE koji počinje – danas! I eto i nas u Orahovici! papuk002.jpg (81 KB)

Ovdje se naime već nekoliko dana okupljaju triatlonci, trkači, biciklisti, plivači, avanturisti, šatoristi i outdooristi... koji će u sljedeća 3 dana odmjeriti snage u čak 7 sportova, a usput se i odlično zabavljati. papuk001.jpg (102 KB)

Događaj koji se nikada do sada nije dogodio...

Ova velika manifestacija nastala je inače u suradnji maloljetne, ali nevjerojatno sposobne ekipe Plivačkog kluba Orahovica s gradom Orahovicom te mnogim drugim klubovima, a kroz sljedeća će 3 dana okupiti više od 5000 sudionika. Da vas podsjetimo, na rasporedu su brojna sportska događanja (trail i treking trčanje, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, utrke sa zaprekama za najmlađe itd), brojna predavanja, igre za najmlađe, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija itd... 

Također, zahvaljujući organiziranim kulinarskim natjecanjima i mi ćemo cijeli vikend imati priliku uživati i u gurmanskim specijalitetima Slavonije i Baranje. Inače, glavni sportski događaj ove manifestacije je Prvenstvo hrvatske u kros triatlonu koji je ujedno izborna utrka za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku.papuk003.jpg (76 KB)

Spoj sporta, gastronomije, prirode i kulture

A kada smo između svih tih sportskih događanja birali na što ćemo se mi sve prijaviti, već nam je i to bio svojevrstan izazov s obzirom da smo zbog preklapanja više njih morali odlučiti hoćemo li ovaj vikend voziti bicikl ili trčati ili možda biti triatlonci. Kad je odluka napokon pala, trebalo je i spakirati sve potrebne rekvizite za prijavljene discipline. Plus šator i oprema za kampiranje, jer je mala Orahovica od danas postala pravi mali šator-grad. Zamislite samo koliki je to tek zalogaj organizatoru za organizirati, sinhronizirati i uskladiti u jedan zanimljivi event.Snimka zaslona (71).png (1.85 MB)

A da vikend obećava...

dokazuje i koncert megapopularne grupe S.A.R.S. koji nas očekuje večeras kao uvod...

 

UPDATE...

IZ MINUTE U MINUTU...

 

PRVI DAN PAPUK EXTREME CHALLENGE-A

Danas 1.6.2018. godine je službeno otvoren Papuk Extreme Challenge i Orahovačka turistička sezona.

Festival je otvoren Viking Warrior utrkom sa zaprekama za osnovne i srednje škole na kojoj je nastupilo oko 500 klinaca u uzrastu od prvog razreda do drugog razreda srednje škole. U 10:00h je bio prvi start prvih razreda te su se za njima redali uzrasti do osmog razreda, a u 12:00h je bio start timova srednje škole. Staza ove utrke bila je prilagođena uzrastima pa su tako učenici od prvog do četvrtog razreda imali kraću i lakšu stazu dok su učenici od petog do osmog razreda imali težu stazu, a srednjoškolci su trčali istu stazu kao što će ju trčati seniori u nedjelju izuzev jedne prepreke.

Prepreke su bile svakojake od zidova, mreža, vodenih površina, blata, potoka, užeta itd.

Poslijepodne je pak obilježio pravi slavonski ručak i dobra glazba.

U 19:00h je u centru Orahovice u kino dvorani održano putopisno predavanje Hrvoja Jurića i Saše Pjanića. Hrvoje Jurić održao je predavanje pod nazivom „Put oko svijeta u 80 dana“ , a Saša Pjanić je pričao o „Afričkim pričama“.

 

www.papukextre.me

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh