objavio:
19. Lipnja 2017.

Potpuno novi Diverge

Potpuno novi Diverge
6 fotografija

Pred vama je potpuno novi Diverge, bicikl koji je vaše idealno "oružje" za sve vrste terena!

Svi oni koji bi u svojoj garaži željeli imati bicikl koji će podjednakom lakoćom gospodariti makadamskim i šumskim putevima, a za par minuta nizati kilometre po asfaltiranim prometnicama godinama su se borili sa problemom - koji bicikl kupiti? Oni dubljeg džepa morali bi učiniti kompromis ali bi riješili problem kupnjom dva bicikla, brdskog i cestovnog. Oni pak skromnijih mogućnosti i sa manje financija nastojali su svoj brdski bicikl prilagoditi cestovnim uvjetima, odnosno cestovni bicikl prilagoditi uvjetima koji vladaju van uređenih prometnica. Međutim, nitko od njih nije uspio u onome u čemu je po svemu sudeći uspio Specialized kada je izbacio svoj prvi Diverge model.

Obzirom na odlične rezultate i prodaju Diverge modela Specialized nastavlja sa njegovim razvojem pa više i ne čudi činjenica da i na manjim tržištima, poput našega, Diverge pronalazi svoju klijentelu. Iako ih još uvijek moramo tražiti svijećom i kod nas postoje biciklisti kojima je bitno da istim biciklom mogu savladavati gotovo sve vrste terena i pritom uživati bez obzira gdje se nalazili! S novim Divergeom taj užitak trebao bi biti maksimalan!

Diverge je od sada još bolji i sposobniji! Mogućnost odabira guma dimenzija 700x42 mm ili pak 650bx47 mm, težinom rame koja može biti i ispod 900 grama (op.a. u S-Works izvedbi koja je novost), ali i Future Shock koji je posebno dizajniran i koji prvenstveno služi da vašu vožnju na zahtjevnijem terenu učini što uglađenijom zasigurno su najjači aduti novog Diverga! Izmijenjeni Diverge odmaknuo se od tradicionalne kros geometrije i odlučio za Open Road geometriju.

Diverge je po uzoru na Roubaixa postao ponosni vlasnik Future Shocka koji je posebno prilagođen i sa čvršćom oprugom još prilagođeniji grubljem terenu i cestama pa će svim biciklistima pružiti osjećaj "lebdenja" iznad neravnina kojih ne nedostaje i u Hrvatskoj. Isti pak omogućava Divergeu apsolutnu privrženost i sljubljivanje sa asfaltnim podlogama.

Open Road geometrija rezultira činjenicom da Diverge jednostavno razvaljuje prašnjave puteljke i cestu a da pritom ne morate strahovati za vlastitu sigurnost. Novu geometriju Divergea obilježava niži BB, kraći chainstay i još prilagođeniji kut head tube-a. Nova geometrija na Divergeu svojevrsna je cestovna verzija moderne trail geometrije koja biciklistu na tako posloženom biciklu omogućava užitak vožnje i širok spektar kreativnih mogućnosti, baš kao i predvidljivo upravljanje. Takva geometrija podrazumijeva BB koji je 0,5 centimetara niži od onoga na prethodnom izdanju Divergea, a novost je i izvučeniji kut head tube-a. Kraći chainstay utjecao je i na kraći međuosovinski razmak kotača pa sve to ujedinjeno u novi Diverge dovodi do činjenice da se radi o biciklu koji se podjednako kvalitetno vozi na različitim terenima.

Diverge je bogat i opremom od kojih se naravno ističe Specializedov Swatt pretinac u koji možete pohraniti neophodne detalje, a Diverge ima mogućnost prihvata i pomične cijevi sjedala koja ima mogućnost hoda od 35 milimetara.

Imajući sve navedeno u vidu zaključujemo kako vašu vožnju na novom Divergeu može ograničiti samo i isključivo vaša mašta.

Na vrh