objavio:
10. Lipnja 2017.

Treći dan, treći pobjednik

Treći dan, treći pobjednik

Daniele Mensi (Soudal Leecougan Racing Team) pobjednik je današnje treće etape Alpen Tour Trophy etapne utrke na kojoj su Marin Deković i Peter Vesel nastavili sa odličnim vožnjama i zadržali drugo mjesto u svojoj kategoriji!

Daniele Mensi treći je etapni pobjednik ovogodišnjeg itekako zanimljivog izdanja ove iznimno popularne ali i zahtjevne utrke koja se održava u Austriji. Današnju etapu Mensi je pobijedio ispred drugoplasiranog Hermanna Pernsteinera (Centurion Vaude) i trećeplasiranog Daniela Geismayra (Centurion Vaude) koji je zadržao ukupno vodstvo zahvaljujući malom zaostatku.

U ženskoj konkurenciji treća etapa donijela je preokret, ali samo u poretku današnje etape. Naime, Angelika Tazreiter (Polizei SV Graz - Bigtime Maishofen) odnijela je pobjedu ispred drugoplasirane i trenutno vodeće u ukupnom poretku Christine Kollman (Team TEXPA-SIMPLON). Treće mjesto danas pripalo je Margot Moschetti (CST Sandd American Eagle MTB Racing).

Današnja etapa ostati će upamćena kao etapa na kojoj su drugo i trećeplasirani Austrijanci Pernsteiner i Geismayr u cilj ušli zajedno. Dogodilo se to nakon što je Pernsteiner imao nešto "teži" start i nakon što je u nekoliko navrata pokušao, a na kraju i uspio sustići Geismayra koji će sutra morati obraniti dvije minute prednosti u odnosu na Albana Lakatu (Topeak Ergon Team) i svog momčadskog i reprezentativnog kolegu Pernsteinera.

Za razliku od njih naš Marin Deković i skoro naš Peter Vesel (Croatia Bike Traveler) sutra bi trebali ovu utrku rutinski privesti kraju. Naime, današnjim drugim mjesto samo su dodatno učvrstili drugo mjesto i u ukupnom poretku. Iako je nezahvalno prognozirati, imajući u vidu vremensku razliku u odnosu na prvoplasirane i trećeplasirane, za očekivati je da će zadržati svoju trenutnu poziciju koju su odličnim vožnjama izborili proteklih dana.

Baš kao i proteklih dana i danas nam se nakon utrke javio Marin koji je za Biker prokomentirao današnju etapu i stanje u ekipi:

"Dan je počeo poprilično teško za mene obzirom sam se teško probudio. Razlog tome zasigurno trebam potražiti u tome što nisam dobro spavao vjerojatno zbog ogrebotina koje imam. Ipak, uspio sam se namjestiti i odspavati. Malo sam kasnio na zagrijavanje s Peterom i nisam bio od neke volje međutim kad je utrka krenula sve je išlo prema planu"

Deković je napomenuo i to da je kiša padala cijelu noć i gotovo cijelo jutro, ali je prestala uoči starta kada je zasjalo sunce. Tijekom same utrke bilo je poprilično toplo, ali zbog kiše cesta, ali i singletrackovi u šumi su bili poprilično skliski. Deković je pohvalio i podršku koju imaju na utrci i koja odrađuje odličan posao "iza kulisa": 

"Pratnja je opet bila na visini! Mnogim natjecateljima njihove su pratnje kasnile pa im je to zasigurno otežalo, ali naša pratnja ponovno je bila na visini zadatka!"

Sutrašnja ujedno i posljednja etapa pred natjecatelje stavlja izazov u vidu staze u dužini 14 kilometara i 1300 metara visinske razlike. Biti će kronometarska utrka na Planai vrh koja će odlučiti o pobjednicima 19. izdanja Alpen Tour Trophy 2017. utrke!

Rezultati

Photo: reginastranger.com

Na vrh