objavio:
22. Lipnja 2018.

10 najboljih lokota za bicikl

10 najboljih lokota za bicikl

Lijepo vrijeme izmamilo je bicikliste svih vrsta na ulice. Ako čitate ovaj tekst sigurno ste i vi jedan od njih. No da bi vožnja na biciklu bila pravo uživanje treba vam i kvalitetan te pouzdan lokot kojim ćete zaštiti svojeg ljubimca na dva kotača.

Pogotovo ako bicikl koristite za odlazak na posao, u grad na kavu, do prijatelja i sl. Zaboravite sajle i jeftine lokote, ako vam je stalo do bicikla trebate ga kvalitetno zaštiti i zato vam donosimo pregled 10 najprodavanijih lokota iz ponude Keindl Sporta.

  1. ABUS Bordo Alarm 6000A: 999 kn

01 ABUS bordo Alarm.png (119 KB)

Napravljen od čeličnih šipki debljine 5mm s ekstra mekanim dvokomponentnim premazom kako bi se sprječilo ošćetenje boje bicikla. Šipke su od posebno ojačanog čelika i povezane posebnim, ojačanim zakovicama. Abus Plus cilindar služi za zaštitu od manipulacije.

Alarm funkcija temelji se na sustavu detekcije Abus 3D koja detektira svaki pokret. Inteligentne funkcije prepoznaju pokrete pa npr. kod udara nogometne lopte lokot daje samo kratko zvučno upozorenje. Jačina alarma: 100 dB u trajanju 15 sekundi. Duljina lokota je 90cm, a težina 1.450 grama.

2. HIPLOK DX: 499 kn

Hiplok DX je lako nosivi U-lock izrađen po najjačem standardu. Ima jedinstveni CLIP + RIDE sistem za jednostavno nošenje na torbi ili remenu bez potrebe za dodatnim držačem ili torbicom. 14 mm čelično kućište s dvostrukim zaključavanjem i sustavom protiv okretanja može izdržati najteže napade. Dok integrirani klipovi, prošireni promjer okvira i uklonjena sva nepotrebna težina povećavaju praktičnost i prenosivost. DX donosi evoluciju u dizajnu biciklističkih lokota pritom nudeći najvišu razinu zaštite vašeg bicikla.

Čelična šipka debljine je 14mm, ima čvrsto čelično kućište, a dolazi s 3 ključa. Dimenzije su 15 x 8.5 cm, a težina 1.250 grama.

3. AUVRAY U-Lock Roc 180x245 D.16 + Cable D.12: 299 kn

03 Auvray U-Lock Roc.png (257 KB)

Odličan izbor jer u paketu dobijete U-Lock sa čeličnom šipkom debljine 16mm i sajlu debljine 12 mm i dužine 100 centimetara. Idealno za zaključavanje bicikla u dvije različite točke (npr. zadnji trokut i sajla kroz prednji kotač i okvir) na visoko frekventnom mjestu gdje je povećana opasnot i mogućnost krađe.

4. RFR Folding circle Pro: 299 kn

04 RFR Folding.png (1.16 MB)

Male dimenzije, niska težina, visoki stupanj zaštite, praktičnost, ekstra sigurna cilindarska brava, dva ključa i držač lokota glavne su prednosti ovog sklopivog lokota. Napravljen od čelične jezgre s plastičnim premazom za zaštitu boje i okvira vašeg bicikla, dužine je 60 centimetara i težine 575 grama. Zbog malih i kompaktnih dimenzija i niske težine nećete ga osjetiti u torbici ili ruksaku tako da je odličan izbor kad idete do grada na npr. kavu i ostavljate bicikl na vidljivom mjestu.

5. HIPLOK Lite Urban Camo: 349 kn

05 Hiplok Lite.png (763 KB)

Hiplok Original prvi je lanac na svijetu razvijen posebno za nošenje na tijelu. Hiplokov patentirani pričvršćivač omogućava namještanje oko struka bez zaključavanja samog lanca čime olakšava nošenje.LITE je njegova kompaktnija i lakša verzija. Gotovo upola lakši od Original modela, Lite je idealan za područja srednjeg rizika. 

Karike čeličnog lanca debele su 6 mm, dolazi sa 3 ključa, duljina mu je 75 cm, a težina 1.000 grama. S obzirom na visoki stupanj sigurnosti i jednostavno prenošenje ovaj Hiplokov lanac može uvijek biti uz vas.

6. AUVRAY U-Lock Alarm 90x210: 539 kn

06 Aubrau U-Lock alarm.png (187 KB)

Odličan izbor za visoko frekventna mjesta gdje postoji povećana mogućnost odf krađe bicikla. Napravljen od čelične šipke debljine 14 mm, specijalnog, ojačanog čeličnog tijela i zaštitnog kućišta. Dolazi sa 3 ključa i nosačem koji se postavlja na okvir bicikla. Napredan sistem prepoznaje vibracije kad netko dira bicikl ili pokušava razbiti bravu te uključuje iznimno snažan alarm jačine 115 decibela. Uključena baterija trebala bi trajati oko 6 mjeseci, a kad se potroši mijenja se klasičnom 3V ltij baterijom.

7. ABUS Bordo U-Grip 5700/80: 449 kn

07 Abus Bordo U-Grip.png (133 KB)

Kompaktan, lagan i siguran lokot s visokim stupnjem zaštite. Lamele lokota su gumirane dok je jezgra lamela napravljena od 5mm debelog čelika. Konstrukcija spojeva omogućava lagano sklapanje. Premium cilindar dolazi s 2 ključa, a u paketu je i nosač za postavljanje lokota na bicikl bilo pomoću velcro čičaka ili pomoću vijaka na nosač bidona. Dužina mu je 80 cm, a težina 830 grama. Odličan izbor za zaključavanje bicikla na lokacijima niskog do srednjeg rizika. Dostupan u različitim bojama.

8. HIPLOK Z LOK: 99 kn

08 Hiplok Z Lok.png (613 KB)

Hiplok Z Lok je višekratna sigurnosna traka u zip stilu namijenjena osiguravanju opreme i dijelova te dodatnom osiguravanju bicikala na automobilskim nosačima. Odličan izbor za zaštiitu bicikla na lokacijama niskog rizika, npr. sjeli ste na sok nakon vožnje, bicikl je udaljen par metara od vas ali ste ga vezicom pričvrstili ili za ogradu ili za drugi bicikl. Pojačana čelična jezgra i univerzalni ključ za otpuštanje. Dužina jedne vezice je 40 cm, a težina samo 20 g. Dostpno u različitim bojama.

9. ABUS U-Lock Granit Plus: 699 kn

09 Abus U-Lock Granit Plus.png (153 KB)

Višegodišnji best-seller iz Abus ponude, iznimno čvrst, siguran i lagan u-lock. Čelična šipka debela je 12 mm, a kučište, linkovi i ostali elementi na lokotu izrađeni su od specijalnog kaljenog čelika. Abus Plus cilindar pruža izuzetno visoku zaštitu od manipulacije. Dolazi s dva ključa i Abus Code karticom za izradu dodatnog ili zamjenskog ključa. Dimenzije su 150 x 83 cm, a težina 860 grama.

10. Abus lokot na ključ Steel-O-Chain: 219 kn

10 Abus Steel-O-Chain.jpg (42 KB)

Ako vam je lanac najdraći način zaključavanja bicikla onda neka bude kvalitetan lanac iz Abusa. Karike su od čelika debelog 5 mm, presvučen je zaštitnom gumiranom futrolom kako se nebi oštetila boja na vašem biciklu. Dugačak je 75 cm, a težak 510 grama.

Sve predstavljene lokote možete pogledati i kupiti u trgovinama Keindl Sporta na adresi Vitezićeva ulica 1a i Reljkovićeva ulica 2 u Zagrebu ili klikom na www.keindl-sport.hr!

Na vrh