objavio:
01. Kolovoza 2018.

3. Panonsko - Bilogorski MTB maraton - da ili ne?

3. Panonsko - Bilogorski MTB maraton - da ili ne?

Biker najavljuje treće izdanje Panonsko - Bilogorskog rekreativnog MTB maratona koji se 9. rujna u organizaciji kluba za ekspedicionizram i sport "Keks" održava na području Virovitice!001.jpg (78 KB)

Klub zanimljivog naziva utrku organizira u uskoj suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, ali i Razvojnom agencijom Vidra pa nema sumnje da nas u Virovitici očekuje još jedan vrhunski MTB doživljaj.
002.jpg (103 KB)
Pozitivne reakcije brojnih natjecatelja na prethodna izdanja njihova maratona nagnala su nas da malo detaljnije istražimo što vas očekuje ove godine, ali i kako je uopće došlo do ideje i organizacije njihova maratona na kojem će natjecatelji ove godine moći birati između čak 3 različite staze. Naime, natjecatelje očekuju staza A (70 km, 1300 m/uspona), staza B (50 km, 850 m/uspona) i staza C (30 km/650 m/uspona).
010.jpg (96 KB)
"Nas nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u biciklizam svoju smo ideju predstavili Turističkoj zajednici i na naše veliko zadovoljstvo ista je odmah i prihvaćena" na početku razgovora rekao nam je Goran Jurković, jedan od inicijatora i organizatora utrke i potom nastavio: "Prve godine na utrci smo imali samo jednu stazu dužine 70 km i otprilike 80ak natjecatelja. Druge godine pripremili smo dvije staze dužine 50 i 70 km i samim time povećao se i broj natjecatelja što je definitivno premašilo naša skromna očekivanja".
 020.jpg (607 KB)
Prateći trendove ali i želeći se maksimalno prilagoditi svojim gostima organizatori su za ovu godinu pripremili i treću stazu, onu najkraću, dužine staze 30 kilometara na kojoj će se definitivno najbolje snaći rekreativci. One duže i dalje će ostati na raspolaganju svima onima u kojima prevladava natjecateljski duh.
 024.jpg (541 KB)
"Bicikliste na utrku ne planiramo privlačiti novčanim nagradama (op.a. iako su organizatori osigurali vrijedne nagrade za sve prvoplasirane natjecatelje) već kvalitetom organizacije same utrke, ali i stazama u koje ulažemo maksimalne resurse ne bi li iste spremno dočekale natjecatelje" dodaje Jurković od kojeg smo saznali i da će se ove godine na utrku moći prijaviti i online, ali i da će na utrci biti niz novina, poput profesionalnog mjerenja vremena koje je na utrkama najvišeg ranga sada već standard.
026.jpg (594 KB)
Start, cilj i proglašenje pobjednika održat će se gotovo u samom centru grada, točnije u Visokoj Školi Za Menađment u Turizmu i Informatici što je promjena u odnosu na protekle godine. Tim potezom organizatori su "ubili dvije muhe". Naime, osim što će povećati atraktivnost same utrke i dodatno ju približiti publici, sa staze će se izbaciti gotovo 80% asfaltne podloge u odnosu na prošlu godinu.
030.jpg (628 KB)
"Upravo je asfaltna podloga bila najveći prigovor natjecatelja i sada ćemo i taj dio promijeniti što će vjerujemo oduševiti mnoge. Staza se inače promijenila za više od 60% u odnosu na prošlogodišnju i oplemenili smo ju novim, super zanimljivim dijelovima. Jedan dio staze prolazi i skijaškom stazom gdje nagib prelazi 16% ali i gdje će se nalaziti jedan od nekoliko Strava segmenata" za kraj je zaključio Jurković.
0231.jpg (605 KB)
Sve ovo ali i sve ono čega se nismo dotakli u tekstu trebali bi biti dovoljan "mamac" da prihvatite izazov i prijavite svoje sudjelovanje na 3. Panonsko - Bilogorskom rekreativnom MTB maratnu koji će vas, uvjereni smo, oduševiti vožnjom prekrasnim šumskim i makadamskim putevima, ali i pogledima sa prekrasnih vidikovaca koji će vam definitivno "oduzeti dah". 
Nema stoga dileme, želite li si "oduzeti dah " pogledom sa prekrasnih vidikovaca, vožnjom po atraktivnim stazama i predivnom prirodom ili pak tempom vožnje vaše jedino odredište 9. rujna je Virovitica.
Vidimo se! Naš odgovor je DA! ;)
015.jpg (80 KB)
Photo: Organizator (arhiva 2017)
Na vrh