objavio:
02. Lipnja 2018.

Drugi dan Papuk Extreme Challengea - mit o ravnoj Slavoniji..

Drugi dan Papuk Extreme Challengea - mit o ravnoj Slavoniji..

Danas je u Orahovici drugi dan Papuk Extreme Challengea obilježen trima utrkama: MTB maratonom, Papučkim maratonom, sletom planinara te Prvenstvom Hrvatske u sprint kros triatlonu. 

Start obilježen dimnim bombama bio je u 10 sati za sve utrke osim triatlona, čiji je start bio u 16 sati.  
Sve utrke su bile jako zahtjevne, surove i nepredvidive te im ni vremenska prognoza nije olakšavala stvari sa 35°. Međutim, bez obzira na sve, svi natjecatelji su odradili odličan posao te ostvarili odlične rezultate na svim utrkama.
Danas se u središnjem gradskom parku u Orahovici održalo i svečano proglašenje pobjednika triatlona. Budući da je današnji triatlon bio kvalifikacijska utrka za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Danskoj, na proglašenju se predstavio i dio juniorske reprezentacije.
Sutra je u programu Prvenstvo hrvatske u super sprint kros triatlonu, Papuk Downhill race i Plivački maraton. 
Donosimo naravno i dodatak iz kuta gledanja Biker ekipe. Naime, na licu mjesta nalazi se naša Tea Đurek: "Pošto smo mi ipak biciklistički portal, iz današnjeg smo opusa utrki izabrali MTB Papuk adventure race maraton. I to ni više, ni manje nego stazu dugu 75 km, sa 1800 m visinske! A mi mislili da je Slavonija ravna?!
Trasa staze prolazila je većim dijelom kroz šumu, pa su natjecatelji bili pošteđeni ubojitog sunca, no i bez toga im nije bilo nimalo lako i osjećaj je bio kao da su se od starta do cilja uglavnom penjali. 
"Staza je bila brza i bez teških tehničkih dijelova, a prolazila je većinom šumskim putevima kojih je na Papuku čak par stotina kilometara. Što se prirode tiče, kakav može biti park prirode nego prekrasan i šumovit?" dodala je Đurek i za kraj zaključila:
"Po dolasku u cilj, netko piva, netko kupanje u jezeru, netko chillanje u hladu, a netko i postolje... i tako sve do nedjelje ujutro i do novih utrki!
Photo: Biker
Na vrh