objavio:
05. Studenog 2018.

Gaerne Carbon G.Stilo cipele

Gaerne Carbon G.Stilo cipele
11 fotografija

U potrazi za novim sprintericama, pri čemu smo kriterije postavili jako visoko, toliko visoko da smo bili spremni na kompromis jer nam se činilo da tražimo previše. Kompromisa srećom nema, a mi smo našli vrhunsku sprintericu, Gaerne Carbon G.Stilo.small3.jpg (163 KB)

Gaerne je talijanska kompanija osnovana davne 1962. godine, a bave se proizvodnjom vrhunske sportske obuće. Talijanski dizajn u kombinaciji sa Gaerneovim iskustvom i kvalitetom, za posljedicu ima elegantnu cestovnu sprintericu.small4.jpg (177 KB)

Gaerne Carbon G.Stilo model za 2019. godinu, već na prvi dodir daje do znanja da se radi o samom vrhu ponude talijanskog proizvođača. Potplata je izrađena od karbona u koju su smješteni otvori za bolju ventilaciju zraka. Indeks krutosti iznosi 12, što smo očekivati od jedne race sprinterice, jer ne želimo gubiti dragocjene wate. Gornji dio cipele izrađen je od mikrofibre, a da bi stopalo imalo dovoljno zraka, inžinjeri su napravili velik broj malih otvora sa gornje strane. Sprinterica treba biti kruta kako bi se smanjio gubitak snage prilikom pedaliranja, ali mora biti i udobna jer će biti na vašim stopalima satima.small6.jpg (202 KB)

Upravo zbog toga, Carbon G.Stilo 2019. model unaprijeđen je karbonskim umetkom u petu, te BOA sistemom zatezanja sprinterica. Kada se prvi puta susretnete sa BOA fit systemom, zasigurno ćete se pitati da li tanke sajle mogu izdržati velika naprezanja prilikom pedaliranja, da li je pouzdano, što ako se potrga? Budite bez brige, radi se o vrhunskom sistemu koji pruža mikro regulaciju zatezanja, te više nećete imati problema sa trncima uslijed prezatezanja. BOA fit system ima doživotnu garanciju, što dodatno ulijeva sigurnost, bilo da ste profesionalac ili rekreativac.small12.jpg (117 KB) Prvi dojmovi su više nego pozitivni, a nakon par vožnji Gaerne Carbon G.Stilo postale su tražena roba u redakciji. Spoj talijanske elegancije, kvalitete i vrhunskih tehnologija koje su korištene prilokom izrade ovih sprinterica, plasiraju ih u sam vrh race modela. Ne sumnjamo da će naći svoje mjesto kod svakog ozbiljnijeg "cestovnjaka". Gaerne ćete naći u Keindl sportu, a testni model trenutno je na sniženju 20% i cijena iznosi 2399, 00 kuna.small10.jpg (126 KB)

Photo: Biker

Na vrh