www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
20. Srpnja 2020.

Marin Hawk Hill 2

Marin Hawk Hill 2
14 fotografija

 Puno bicikla za malo novaca po drugi puta :) // 10.640,00kn

marin_hawk1.jpg (308 KB)Marinov zastupnik nastavlja nas šokirati ‘‘nemoralnim’’ ponudama iz vlastitog arsenala. U redakciji je Hawk Hill 2, srednji model serije u kojoj bi se trebao nalaziti ‘‘full sus’’ trail za početne i nešto naprednije rekreativce, koji žele proširiti raspon staza na nešto zahtjevnije od onih što ih pokrivaju hardtailovi.  Za Hawk Hill 2 bit će dovoljno izbrojati 10.640,00kn što je osjetan popust od početnih 15.250,00kn pune cijene. Istoimeni model imali smo prilike voziti prije dvije godine, pa ćemo ovom vožnjom pokušati prizvati i usporediti neke dojmove.
marin_hawk9.jpg (149 KB)Gledajući geometriju i specifikacije bicikl je pretrpio rekonstrukciju okvira i postao nešto otvoreniji na prednjem kotaču (66.5°), narastao mu je hod na 130mm (Rock Shox Recon RL), a tu su i Boost glavčine. Straga je RockShox Deluxe Select R amortizer, a zadržana je Multitrack tehnologija suspenzija. Ona uključuje ‘‘Rocker link’’ klackalicu s progresivnim podešenjem odnosa suspenzija kako bi imali osjećaj velikih hodova, ali i osjetljivost potrebnu na malim neravninama. U priču je upleten i pogonski dio (Sram SX Eagle) s jednim zupčanikom i 12 stupnjeva prijenosa. U Marinu kažu kako je propadanje amortizera uslijed pedaliranja Multitrackom stavljeno pod kontrolu, pa će time profitirati efikasnost i prijenos snage. Marin na stranicama ima korisnu tablicu s podešenjima Sag-a tj. pritiska s obzirom na težinu vozača. Nakon malo konzultacija unutar redakcije i podešenja krenuli smo na vožnju. Treba još spomenuti da je bicikl opremljen TranzX upravljivom cijevi sjedala s hodovima ovisno o veličini okvira (125/150/175mm). To stavlja točku na I kod već ionako nevjerojatnog paketa, ako gledamo kroz prizmu cijene.
marin_hawk11.jpg (148 KB)Kako priliči svestranom trail biciklu i dalje je tu prilično širok Marinov volan (780mm), a kad se zakotrlja prednji kotač se čini još opuštenijim i mirnijim nego na prethodniku. Na malim do umjerenim  neravninama bicikl odlično nabire brzinu i ‘‘pegla’’ stazu, a zavidan je pritom komfor koji pruža uz minimalan zamor za tijelo vozača. Možemo reći da podjednako dobro reagira i na većim preprekama, a osjećaj koji bicikl ostavlja u vožnji podsjeća na neke skoro dvostruko skuplje bicikle. Tome je zaslužan cijeli paket opreme koji prati njegovu izvedbu na stazi (Boost nabe, Sram SX Eagle grupa, Shimano kočnice, suspenzije, dropper...) i koji performansama daleko nadilazi cijenu. Marin je opet uspio šokirati, ali pozitivno. Hawk Hill ne ostavlja nikakve dvojbe.

 

Specifikacije
Okvir:                         6061 Alu, MultiTrac, 148x12mm Boost Thru-Axle
Prednja vilica:        RockShox Recon RL, 130mm, Solo Air, 110x15mm Boost
Stražnji amortizer:         RockShox Deluxe Select R, Debonair Air
Kočnice:                                Shimano MT201 hidr.  180/180mm rotori
Prednji mjenjač:                                     -         
Zadnji mjenjač:                                 Sram SX  12 st.
Ručice mjenjača:                           Sram SX
Pogon:                                        Sram SX Eagle, 32T
Sjedalo:               Marin Speed Concept/ TranzX Remote/125-150-175mm
Gume:                      Vee Tire Co, Flow Snap, 27.5x2.35, Tackee
Obruči:                                  Marin Aluminum Double Wall
Glavčine (nabe):                       Marin Alloy 15x110/12x148
Cijena:                                      10.640,00kn (sniženo s 15.250kn)
                                                            www.tct-author.hr

 

Geometrija                                        
Marin Hawk Hill 2 slika 4

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh