objavio:
10. Travnja 2018.

MITAS 4 ISLANDS – sve u znaku 4

MITAS 4 ISLANDS – sve u znaku 4

Krk, Rab, Cres i Lošinj sljedeća će četiri dana biti više gladijatorska arena nego četiri pitoma otoka.

Po četvrti put, natjecatelji iz više od 30 zemalja borit će se u prvom redu sami sa sobom, zatim i protiv drugih, ali i sa prirodom i surovim terenom. Baš kao što svaki trkač koji drži do sebe mora u životu istrčati maraton, tako nekako i biciklist mora odvoziti 4 otoka. FB01.png (71 KB)

S obzirom da se ove godine utrka boduje i za UCI, privukla je po prvi put i brojne svjetski poznate face, no ima i dosta rekreativaca koji iako su sve to već prošli, ipak iz godine u godinu dolaze po još. Jedna od takvih je i naša Biker ekipa, čija forma i oni koji voze u timu iz godine u godinu variraju, no i dalje ne posustaje jer na taj način i vi imate priliku kroz članke biti u žiži ovog prestižnog biciklističkog događaja.

Podsjetimo se što nas u sljedeća 4 dana očekuje. Za početak, 270 kilometara staze i preko 5000 metara visinske. Impresivno, zar ne? Navodno su ove godine sve dionice malo produžene, malo povišene i tehnički otežane. FB02 (1).png (82 KB)

Bit će zanimljivo vidjeti kako će to utjecati na natjecatelje koji se s obzirom na dugu zimu nisu baš uspjeli kvalitetno spremiti kao prošlih godina. Što se natjecatelja tiče, ove će se godine u koštac s otocima uhvatiti 111 muških timova, 10 ženskih, 75 masters, 34 grand masters, te 34 mix tima. Svima njima (a i nama), želimo lake noge, lijepo vrijeme i u prvom redu vrhunsku zabavu. Prva etapa, Krk, starta sutra u 10:00. Čitamo se (ako preživimo).
4, 3, 2, 1, STAAAAART!

Na vrh