objavio:
13. Lipnja 2018.

Specialized S-works Evade Aero

Specialized S-works Evade Aero

Kao što smo i rekli, vrijeme je hard testova, tako je i ova kaciga koju smo već najavili i krenuli s hard testovima dobila prve zaključke prilikom učestalog nošenja, kako na cestovnjaku, tako i na xc biciklima.

Naime, netko od vrhunskih vozača današnjice vozi cestovnjačke kacige na brdskom biciklu. Zašto? Pa pokazalo se sa mjerenjima u zračnom tunelu, a i u praksi prilikom utrka, da isti vozač s dvije različite kacige radi različita vremena. Iznosi razlike idu u korist cestovne kacige iako smatramo da za nas rekreativce to ne znači ništa. Osjećaj da je nešto bolje je dovoljan da možda više želimo to nešto bolje, pa iako se radilo o sekundama na 100 kilometara staze.Photo10.jpg (615 KB)

Ono što se nama svidjelo kod ove kacige je udobnost i prozračnost jedne relativno zatvorene kacige. Osjećaj na glavi je fantastičan. Spužvice za znoj i udobnost su ipak nešto naprednije od xc modela i brže se suše, tako da nakon kraće pauze nećete imati osjećaj da stavljate mokru kapu na glavu. Ova kaciga nema sunčani vizir koji štiti od sunca jer je naglasak na aerodinamici, pa se na takvim stvarima moralo štedjeti ne bi li se postigao što manji otpor. Kako se ovdje radi o race model, ne moramo vam niti govoriti koliko je lagana. Ne moramo.Photo11.jpg (673 KB)

Kacigu možete nositi cijeli dan i na kraju ćete zaključiti da ste nosili neke šilterice koje su bile teže. Skidamo kapu u svakom pogledu, jer Specialized očito uživa svom kupcu pružiti savršenstvo. Ne kažemo da cijena nije paprena, ali je kaciga zaslužila medalju Biker magazina, a vjerujemo da naša nije jedina. Ako želite dobru kacigu koja će vas služiti više godina i osigurati vam pobjedu rivala ili možda pobjedu duha, "go for it".

Photo: Biker

Na vrh