objavio:
03. Siječnja 2019.

Garmin Instinct

Garmin Instinct

Nedavno smo bili na jednom manjem okupljanju gdje smo imali prilike vidjeti po prvi puta Garmin Instinct, sat koji bi mogao promijeniti smjer igre na tržištu sportskih satova.010.jpg (125 KB)

 

Naime, svima nam je poznato da je teško naći niži cjenovni rang sportskog sata sa svim potrebnim funkcijama kod većine jačih brendova. U zadnje vrijeme su se pojavile inačice jeftinijih modela, ali nerijetko smo primijetili da svakom nedostaje ili pokoja funkcija na koju smo navikli, ili robusnost te izdržljivost na habanje.012.jpg (86 KB)

Instinct je demonstriran tako da su ga bacili s deset metara na cestu i rekli, ovo je Instinct. Nije imao ogrebotine na sebi i dalje je radio. Ne većini modela koje smo do tada testirali nešto bi se tom satu trebalo dogoditi. Instinct je svojevrstan image maker koji se vraća u prošlost kada su se nosili Gshock Casio satovi i bili jedini outdoor satovi tog tipa. Instinct podsjeća na taj dizajn iako daleko napredniji od istih. Sve funkcije koje posjeduje jedan Fenix tri ili pet model moguće je aktivirati i na Instinctu.002.jpg (55 KB)

Zašto kažemo aktivirati, Zato jer je software modularnog tipa. Ukoliko ste biciklista, instalirati ćete na njega sve module koji su vam za to potrebno. Instalacija se obavlja na samom satu s dva tri klika na tipkama sa strane. Taj način osigurava brzinu softwarea i neopterećenost sata bespotrebnim funkcijama koje u pozadini troše bateriju i usporavaju rad aplikacija. Intuitivan kao i svi ostali Garmin satovi također je user friendly u smislu korištenja pametnih telefona. Sve poruke, mailovi i pozivi su vidljivi na satu, također je moguće odgovoriti sa prethodno podešenim porukama, na poziv ili neku poruku. Moguće je upravljati multimedijalnim sadržajem sa vašeg pametnog telefona. Na par pritisaka možete doći do visinske razlike koju te prošli, udaljenost puta, otkucaje srca, kompas, mapu te smjer kretanja. Ono što je još jedan veliki plus je očitavanje pulsa na zapešću koje jako dobro radi ukoliko sat malo bolje stegnete na samo zapešće._DSC4786 (Copy).jpg (60 KB)

Remen je silikonski, ugodan je i izrazito mekan. Sami sat je nešto manji od Fenixa te je time dosta ugodniji i praktičniji za dnevne aktivnosti. Zimi ga je jednostavno provući kroz uske dresove prilikom odijevanja te ne zapinje za naramenicu ruksaka kad isti stavljate na leđa. Neki se s time može nisu susretali, ali neki ruksaci se prilikom stavljanja na leđa poklapaju sa sastom dok provlačite ruku i to zna biti poprilično iritantno i postoji vjerojatnost da pukne remen na satu. Ekran Instincta je nešto slabije kvalitete od jačih modela, ali cijena ovog sata je ono što će tržištu sportskih satova dati novog dragulja._DSC4784 (Copy).jpg (60 KB)Ovaj sat možete kupiti po cijeni od 2350 kuna i nećete požaliti niti kune. Ako ste do sada imali Fenix 3, ovo je odličan upgrade prema praktičnosti za dosta manje novaca. Također ga se može spajati na sve senzore koje Garmin nudi, tako da nećete biti zakinuti niti za to. Naša topla preporuka za sve one koji su u potrazi za jeftinijim sportskim satom._DSC4780 (Copy).jpg (68 KB)

Photo: Biker

Na vrh