objavio:
16. Prosinca 2018.

Lake MX 145 cipele

Lake MX 145 cipele

Hard hard test - izdržljivost nije upitna.

Ove cipele, iako za tešku zimu i djeluju malo prozračno, pokazale su zube hladnim zimskim jutrima. Na prvu se činilo da ćemo ovo ipak ostaviti za rano proljeće ili toplije zimske dane, ali odlučili smo namučiti materijale do iznemoglosti.IMG_0330.jpg (592 KB)

MX 145 je prvotno bila zamišljena kao zimska cipela iz Lake ponude, ali kasnije su izbacili hard core zimski model, a ovaj su namijenili malo umjerenijem zimskom periodu. Nama se ova cipela pokazala kao dostojna zimska cipela koja svoju impregnaciju dobro koristi u borbi protiv vlage.Ugodne, lagane i poprilično tople, izdržale su teške uvjete. Pokleknule su tek na jednoj teškoj i dugoj kišnoj turi koja je trajala cijeli dan i vozila se preko 50 kilometara šumskim trailovima.IMG_0334.jpg (600 KB)

Nakon tri sata vožnje bez gamaša pokleknule su i počele propuštati kišu koja je padala kako se kaže “ko iz kabla” gotovo cijelo vrijeme trajanja ture. Jedan od razloga da je tome tako su također i kišne hlače koje su omogućile potoke vode da se slijevaju po gornjem pokrovu cipele. Ako izuzmemo tu jednu vožnju, cipele su suhe po umjerenoj kiši, vlazi uslijed mokre podloge i hladnoći. Rješenje su kišne gamaše koje su idući put učinile svoj dio posla i noge su ostale suhe.IMG_0332.jpg (591 KB)

Ove cipele su kvalitetno izrađene, odličan prijenos snage, jako lijepi dizajn, gotovo kao prave cipele i ono što nas je oduševilo nakon te kišne avanture je brzina sušenja. Bile su na radijatoru i u roku od 4 sata bile suhe iznutra. Kako kažu stranci ‘Bang 4 the Buck’. Odličan omjer uloženog i dobivenog. Mi smo ih sredinom godine kupili po akcijskoj cijeni od 799 kuna u Keindl-Sportu.IMG_0337.jpg (571 KB)

Photo: Biker

Na vrh