objavio:
30. Srpnja 2018.

Ne tako običan vikend - u znaku Valamara

Ne tako običan vikend - u znaku Valamara

Tako je započeo, u subotu rano ujutro, još jedan fenomenalan vikend. Da je sve išlo po planu, baš i nije, ali i dalje je bilo više nego zabavno, ali o tome malo kasnije.IMG_3467.jpg (96 KB)

Subota, rano ujutro, krećemo iz Jaske natrpani do krova. Auto pun opreme, stvari, a tu su se našla i dva bicikla, pakirana u prtljažnik, kako bismo se mogli opuštenije voziti do odredišta. Baška je prva postaja u koju dolazimo kroz jutro oko 9:30 te se parkiramo kod crkve Sv. Ivana gdje vadimo sve potrebno za polazak na naš subotnji bike trip trailovima u okolici Baške.  IMG_3479.jpg (168 KB)

Većina vas koji čitate ovaj tekst vjerojatno ste vozili neke od tih staza na Krk”n”roll ili Mitas 4 Islands čiji je jedan od većih sponzora i support centara baš Valamar. Pa tako i mi koji smo već vozili, često se vraćamo na zanimljive i zahtjevne trailove. Dogovorili smo sastanak negdje na “mjesečini”, mjestu iznad Baške, na kojem se nalazimo s Nikolom iz kluba “BBK otok Krk” koji je zaslužan za manje više sve oznake i staze na otoku. IMG_3501.jpg (106 KB)

Dok čekamo nadolazeći sastanak vozimo se prema “mjesečini”, fotkamo i snimamo baš za ovaj prilog i poprilično se zabavljamo kamenitim singlićima koji vode do visoravni prepune oštrog kamenja i jedne izrazito zahtjevne staze. Nakon odrađenog dobrog dijela posla, na tom dijelu staze, krećemo prema mjestu sastanka odakle ćemo dalje po trailovima, s Nikolom koji će nam pokazati još neke zanimljive dionice na kojima je radio. IMG_3441.jpg (114 KB)

Jurimo niz oštri makadam kad iznenada blokira stražnji kotač na mom Trance-u i nakon dugog klizanja stajem. Stražnji mjenjač se slomio i svinuo do neprepoznatljivosti. U to, iz suprotnog smjera, dolazi Nikola koji se polako upoznaje sa situacijom. Sve smo poskidali, skratili lanac i složili jednu brzinu da uopće možemo nastaviti. Lanac opušten malo skače sa šajbe na šajbu, ali nekako ide, polako napredujemo. I tako smo prošli novih desetak kilometara i napravili odličnih materijala i usprkos svemu uživali u fantastičnom krajoliku, vegetaciji i dinamici staza. IMG_3450.jpg (127 KB)

Nakon izvjesnih kilometara dolazimo do jednog šumskog singlića di se kolega zaletava nizbrdo i ulazi u potpuni hlad u kojem se ne vidi ograda koja zatvara singlić, naglo koči i na njega naletava Nikola koji je jurio iza njega. Rezultat je iskrivljen prednji kotač koji smo jedva vratili u vozno stanje. I dalje u znaku zabave, sada već jako oprezni :) nastavljamo polako, ali sigurno natrag prema Baškoj. U međuvremenu smo nazvali sve koje smo mogli kako bi nabavili mjenjač i našli servis koji bi nam u subotu navečer izravnao kotač. IMG_3276.jpg (106 KB)

Sutra je novi dan i u planu nam je bila tura iznad grada Krka. Malo iscrpljeni peripetijama dolazimo u Valamar Bike Hotel Corinthiju na “check in”. Kakvo osvježenje i ljubaznost osoblja, baš to nam je trebalo. Nikola je otišao kući na drugu stranu i nalazimo se sutra ujutro. Do tada se prijavljujemo u Corinthiju, odlažemo bicikle nakon solidnog pranja u Bike room i krećemo u sobu. Večernja toaleta je na mjestu, jurimo na večeru i nakon toga sjedamo u auto i “pičimo” u Njivice u Bike Box. Servis u centru Njivica na otoku Krku gdje Lovren radi punom parom i to odličan posao. IMG_3229.jpg (92 KB)

Felga je bila poprilično loša i ravnanje je potrajalo, ali ono što je napravio je za subotu navečer, dok se na svim ekranima vrti prva tekma naše reprezentacije, bilo za nas čudo. Bicikl je spreman za sutra, a Lovrenu koji je ujedno i vlasnik Bike Box servisa još jednom svaka čast na susretljivosti i ponudi koju nudi. Sve što je bilo potrebno, žbice, mlijeko za Tubeless je imao, što nije karakteristično za mala mjesta u Hrvatskoj. IMG_3320.jpg (118 KB)

Kako je drugi bicikl bio u nevoznom stanju, rentali smo jedan u Baškoj za sutrašnju turu. Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* je hotel koji udomaćuje komplet ekipu i vozače za Mitas 4 Islands i Krk”n”roll maratone. Biciklizam im je jako poznat pojam i kako smo već pisali, jedni od rijetkih koji polažu baš tom sportu veliku pažnju. Servisni kutak u sklopu hotela je fenomenalan, ima sve potrebno i pranje bicikla na istom mjestu. Bike room, čist uredan i praktičan. Pored Corinthije tu su još dva objekta Valamar Atrium Baška Residence 4* & 5* te Valamar Zvonimir Hotel 4*. Ono što je doista skočilo u zadnjih par godina je razvijenost kompanije koja trenutno drži više zanimljivih objekata na otoku.IMG_3329.jpg (84 KB)

Večera u hotelu je vrhunska, švedski stol s prefinom klopom i izborom u izobilju. Ukratko, kad bi htjeli provesti bike vikend na Krku, ovo je jedan od Valamar hotela za vas. Staza ima dovoljno da ih vozite dva dana u komadu. IMG_3347.jpg (94 KB)Nedjeljno jutro je pomalo oblačno, ali dogovor je da se nalazimo kod Nikole i idemo dalje po trailovima u blizini grada Krka i Punta pa dokle stignemo. Kako smo načuli da se u Krku u Valamar Koralj Hotel 3* otvara novi Bike Centar pod palicom Inselhupfen-a, to je nešto što moramo vidjeti. Uskoro će, Bike Centar koji nudi kompletan “rental” bicikala i servisnu podršku, otvoriti svoja vrata ljubiteljima biciklizma.IMG_3313.jpg (99 KB)

U to će biti uključene i vođene ture te hrpa odličnih bicikala, običnih i elektro , koje ćete moći iznajmiti i proći trailove koje vam svakako preporučujemo jer su zanimljivi i lijepi. U blizini Valamar Koralj Hotel 3* otvoren je i Valamar kamp: Krk Premium Camping Resort 5* s kućicama koje su kod nas zadnjih godina postale pravi hit u kampovima. Kamp je osmišljen tako da kad jednom uđete, ne morate iz njega  izaći do kraja godišnjeg. Sadržaja ima i više nego dovoljno.IMG_3598.jpg (118 KB)

Nakon svega, tko može reći da otok Krk nema odličnih staza za nas bicikliste. I opet u tome prste ima Valamar koji je i na Krku napravio svoj bum i pretvorio većinu objekata u Bike friendly smještaje koji nude sve što vam treba. Nedjeljni trailovi su bili prekrasni i većina staze nudi prekrasne poglede, dinamiku i laganiji teren nego li je u Baškoj pa ove staze  preporučujemo i onima koji nisu svaki dan na biciklu. Ako trebate neki savjet, gdje i kako, uvijek se možete javiti Nikoli iz “BBK otok Krk” koji će vam rado pokazati pravi put. IMG_3645.jpg (82 KB)Odlazimo još jednom nasmijani i zadovoljni, a kao i prošlog puta. Ono što bismo htjeli svakako s vama podijeliti su ostale smještajne destinacije koje Valamar nudi na otoku Krk-u, jer na tim mjestima ćete se, bili Biker-i ili ne, svakako osjećati dobrodošli. IMG_3677.jpg (68 KB)Valamarovi hoteli na otoku Krku

Valamar Atrium Baška Residence 4* & 5*

Valamar Villa Adria 4*

Valamar Zvonimir Hotel 4*

Valamar Koralj Hotel 3*

Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3*IMG_3692.jpg (118 KB)

Valamarovi kampovi na otoku Krku

Krk Premium Camping Resort 5*

Ježevac Premium Camping Resort 4*

Bunculuka Camping Resort 4*

Zablaće Camping Resort 4*

Škrila Sunny Camping 3*IMG_3720.jpg (98 KB)

Photo: Biker

Na vrh