objavio:
02. Siječnja 2019.

Santini Vega Xtreme

Santini Vega Xtreme

Ovo je jedan komad odjeće koji kupujete za cijeli život.

Polartec inovacija koja se brine za toplinu vašeg tijela u najekstremnijim uvjetima je sastavni dio Vega linije. Tehnologija razvijena da bi od hladnoće i kiše štitila najjače bicikliste svijeta bili na cesti ili u šumi. Ako ste zimski biciklista i želite uživati na -5 stupnjeva, onda je ovo vaš odabir. Cijena je visoka, ali kao što smo rekli, ovo ćete kupiti samo jednom i zauvijek biti zadovoljni. Što to govori o ovoj jakni? Santini je proizveo nešto drukčije, fino i bez kompromisa.SANTINI_00014640.jpg (29 KB)

Ova jakna u kombinaciji sa dobrim base layerom je dovoljna za zimske treninge do tri sata. Ovratnik je udoban i malo podsjeća na krznenu podstavu koja daje dodatan osjećaj ugode i topline. Pokrov jakne uspješno odbija kišu i savršeno štiti od hladnog vjetra. Zatvarač je s unutarnje strane prekriven klapnom od također finog flisa. Rukavi završavaju neoprenskim nastavcima koji su duži i oblikovani prema zapešću ruke te podstavljeni flisom s unutarnje strane. SANTINI_00014635.jpg (43 KB)

Jakna je lagana i mekana kad je na vama i u njoj je kretanje gotov jednako kao i bez nje. Zatvarač ima omčicu kako bi se što lakše mogla otkopčati jednom rukom. Leđa imaju produžetak koji za vrijeme sjedenja na biciklu prelazi lumbalni dio leđa i dio sjedala tako da vas potpuno zaklanja od vjetra i štiti od upala leđnih mišića. Džepovi su standardno pozicionirani i jedan je namijenjen za kišu te je vodonepropusan. SANTINI_00014642.jpg (24 KB)

Sve od navedenog je upakirano u besprijekoran dizajn i kvalitetu izrade koja ide do detalja šavova koji su pravilno raspoređeni. Ispod ruke se nalazi blago prozračan materijal u ulozi prozračivanja kako ne biste bili potpuno mokri za vrijeme uspona. Nakon uspona obično pauziramo i popijemo kavu ili čaj, za to vrijeme je jakna bila potpuno suha, to je nekih 20ak minuta i spremni ste za spust. Ova jakna je predviđena za hladne i nemilosrdne zimske uvijete na biciklu, a ne izgleda kao skafander već odlično dizajniran gornji dio dresa dugih rukava. Svakako preporučujemo ovu jaknu ako se ikada nađete u dvojbi što za gornji dio, nećete požaliti bez obzira na cijenu.ht35.jpg (76 KB)

Jakna je dostupna u Keindl-sport trgovinama po cijeni od 1299,00 kuna. Ovo je akcijska cijena, pa tko treba jednu dugogodišnju dobru zaštitu za zimu, go for it ;).

Photo: Biker

Na vrh