objavio:
05. Studenog 2018.

Selle Italia SP- 01 Boost

Selle Italia SP- 01 Boost

Za hard test sjedala ovaj put odabrali smo Selle Italia SP- 01 Boost.

Selle Italia je talijanska kompanija osnovana davne 1897. godine u okolici Milana, a bave se izradom sjedala za bicikle. Kompanija ulaže jako puno u dizajn i izradu sjedala, a u sam proces uključuju vrhunske inžinjere, doktore, znanstvenike na području biomehanike, te sportaše. Selle Italia iza sebe ima 120 godina tradicije, 100 patenata i 120 nagrada za dizajn, što svakako ulijeva povjerenje i dozu respekta.small19.jpg (81 KB)

Selle Italia SP- 01 BOOST sjedalo je namijenjeno cestovnim biciklistima, radi se o novom modelu za 2019. godinu koje je dodatno unaprijeđeno. Trend je na tržištu da sjedala budu kraća, pa su tako inžinjeri Selle Italie razvili Boost tehnologiju, Boost sjedalo kraće je 2-4 cm od non Boost. Iza oznake Superflow, krije se tehnologija koja smanjuje pritisak na genitalije,a radi se o izrezanom središnjem dijelu sjedala.small37.jpg (61 KB)

Stražnji dio je "podijeljen" na dva dijela koji se neovisno kreću jedan od drugoga, te prati gibanje zdjelice prilikom pedaliranja. Neovisno savijanje sjedalo čine izuzetno udobnim i smatramo da je pogodno za vozače koji imaju problem sa bolovima u donjem dijelu leđa, sjedalo naime  amortizira silu koja se prenosi na leđa. Bitno je napomenuti da se nikako ne radi o pretjeranom "fleksanju", već o doziranom pomaku koji prati pomicanje vaših kukova i vožnju čini ugodnijom. Dimenzije sjedala u S veličini ( dolazi u S i L veličini)  su 130x 250mm, težina je 200 grama, a vodilice su napravljene od magnezija.small26.jpg (78 KB)

Treba reći da se radi o vrhunskom sjedalu ručno izrađenom u Italiji, a prilikom dizajna inžinjeri su bili inspirirani auto - moto industrijom, što se vidi po agresivnom stražnjem kraju, koji razotkriva pravu zvijer i daje do znanja da se ne radi o prosječnom sjedalu...jer SP- 01 to nikako nije. Selle Italia SP- 01 BOOST spoj je kvalitete, futurističkog dizajna, vrhunskih performansi i udobnosti...bez imalo kompromisa. Prvi dojmovi su izrazito pozitivni, a uskoro vam donosimo detaljnu recenziju nakon prvih 1000 kilometara. Cijena sjedala je 1649, 00 kn, a naći ćete ga na policama Keindl sporta.small34.jpg (66 KB)

Photo: Biker

Na vrh