objavio:
16. Travnja 2018.

Thule Vital Hydratation Pack

Thule Vital Hydratation Pack

15.veljače 2018 u prodaju je puštena nova serija biciklističkih ruksaka iz Thulea pod nazivom Vital. 

Osim praktičnih rješenja koja će olakšati život vozačima ugrađeni su i Thuleovi HydraPak mjehuri za vodu s crijevom, a na odabir biciklistima su volumeni prtljažnog prostora od 3,6 ili 8 litara te spremnici za vodu od 1.75L ili 2.5 litara.Thule_Vital_3L_TVHP103_Obsidian_Front_3203637.jpg (7.12 MB)

Thule, kao i svaki puta do sada kada izbaci neki proizvod on bude razrađen do najsitnijeg detalja i izrađen od premium materijala. Ideja iza Vital ruksaka je da se u njemu ravnomjerno rasporedi težina s time da glavno opterećenje ide na dno kako bi težište bilo što niže, a ruksak neprimjetan na leđima kada krene ozbiljna vožnja. Posebno su ponosni na ReTrakt crijevo za vodu koje se pomoću sedam magneta samo vraća na početnu poziciju i čeka sljedeći gutljaj. Takav detalj može biti vrlo značajan u praksi kada crijevo npr. ostane visiti i lelujati te udarati vozača po glavi. Da bi se izbjegle takve situacije Thule se pobrinuo inovativnim rješenjem.

Dugotrajno nošenje ruksaka ima posljedicu grijanja leđa i iritaciju nakon nekog vremena. Iz tog razloga poleđina ruksaka je od mrežastog materijala i perforiranih dijelova, a naramenice su posebno olakšane iz istog razloga. Kako bi naramenice, a s time i ruksak bili dodatno fiksirani ugrađena je i vezica koja ih drži stegnutima. Thule_Vital_3L_TVHP103_Obsidian_Feature_05_3203637.jpg (619 KB)

Pristup džepovima je olakšan kako se ne bi gubilo vrijeme na vađenje stvari, pa je tako vanjski džep na struku namijenjen hrani, energetskim pločicama, alatu ili komadu odjeće, a moguće mu je pristupiti u vožnji.

Unutarnji prostor organiziran je tako da se sitnice pospreme u poseban džep sa zip zatvaračem i smanji mogućnost ‘plesanja’ te naknadnog traženja po dnu. Pumpa će biti ugodno smještena u pretincu koji će ju čvrsto stisnuti dok će naočale, telefon ili neki drugi osjetljivi predmet naći mjesto u džepu s finom, mekom podstavom protiv oštećenja. Na ruksaku s vanjske strane postoji priprema za prihvat svijetla, pa će na taj način svijetlo biti na još vidljivijem mjestu.Thule_Vital_8L_TVHP108_Obsidian_Feature_05_3203641 (Copy).jpg (85 KB)

Ovi lagani ruksaci ne odlikuju se velikim volumenom, ali to se niti ne traži jer na vožnji nam je najvažnije da na ruksak potpuno zaboravimo. Ako se to dogodi znači da je zadovoljio. Poznavajući Thule kao proizvođača već dulje vrijeme, a posebno s biciklističkim segmentom, možemo posvjedočiti kvaliteti izrade za što je dovoljno ovaj ruksak jednom propustiti kroz ruke. Prvi dojam je odličan. Nakon nekoliko vožnji toliko nam se dopao da ćemo ga se teško odreći. Organizacija prostora je savršena, spremnik radi besprijekorno i lako se čisti, crijevo je na mjestu, a sami ruksak je pero laka kategorija od cca pola kile.

Thule Vital će tako postati dio naše standardne opreme. Prvi dojmovi su fenomenalni, a vrijeme će reći o trajnosti. Poznavajući Thule i tu očekujemo odlične rezultate.

Photo: Biker

Na vrh