objavio:
07. Siječnja 2019.

Team Expert Therminal sl

Team Expert  Therminal sl

Hladni dani stvaraju nam potrebu za toplijim krpicama dok se vozimo na biciklima pa tako u to doba često testiramo nove odjevne predmete koji će prvenstveno doprinijeti udobnosti za vrijeme vožnje.

 

Ono što svakako zahtijevamo je agilnost odjeće jer nam je to važno prilikom bicikliranja u zimsko doba. A zašto? Jer imamo zahtjevniji teren ispod kotača, jer nismo tako gibljivi kao kad je toplo i treba nam više vremena za gotovo svaku reakciju, barem dok se dobro ne ugrijemo. Većina brendova polaže dosta truda u proces proizvodnje jedne zimske biciklističke jakne ili pak biciklističkih bibova (tajice s tregerima). Oni koji na to ne paze, ne nalaze se u našem časopisu.Specialized2.jpg (374 KB)

Specialized je napravio odličan komplet iako ne dolazi kao komplet, ali mi smo ga tako prozvali kad smo testirali. U sklopu kompleta je Therminal jakna i bib. I jedno i drugo zadovoljavaju uvjet agilnosti odnosno izrazito su mekani i ne žuljaju nakon dugih vožnji. Jednostavno se navlače i ne zapinju na termo čarape kao što to zna biti slučaj. Jakna je krojena tako da na mjestima poput lakata i ramena ima više prostora pa iz tog razloga dopušta jednostavnu pokretnost tijela u svakom trenutku.Specialized3.jpg (85 KB)Iako relativno tanka, jako je topla jakna i ima nešto duže rukave nego model za toplije vrijeme. Lako se prevlači preko sata i rub rukava je mekan te je pogled na vaš Garmin ili Suunto vrlo jednostavan. Pere se standardno na 30 stupnjeva i rijetko se dogodi da se neka mrlja ne da oprati. Zatvarač jakne ima dodatni pokrov koji štiti od propuha, a ovratnik na jakni je ugodan na višesatnoj vožnji. Stražnji džepovi su standardno obloženi s unutarnje strane da možete spremiti svoj pametni telefon i ne strahovati da će se ekran ogrebati. Ovo je termo jakna, rekli bismo, prvog stupnja, onaj sljedeći je za sjeverni pol.Specialized4.jpg (98 KB)Bib je kao što smo već spomenuli, udoban i mekan i na području trbuha ne steže na krivim mjestima kao što smo imali prilike probati kod nekih modela koji se kod nas nisu ni pojavili iz tog razloga. Uvijek imajte na umu da sve zimsko od odjeće iako skuplje, traje znatno duže od sezonske bike garderobe, tako da nemojte tražiti jeftino, jer ćete ovo koristiti više godina. Ovaj komplet je za svaku preporuku.

Na vrh