objavio:
06. Lipnja 2018.

Težak i Liović obranili naslove u enduro disciplini

Težak i Liović obranili naslove u enduro disciplini

U subotu 2. lipnja na sljemenskim obroncima, nadomak Markuševca, održana je biciklistička utrka "Enduro Zagreb 2018" za Prvenstvo Hrvatske i Zagreba u enduro MTB disciplini.

 

Enduro utrke, u ovoj disciplini koja u doslovnom prijevodu znači "izdržljivost", a kombinira uphill i downhill vožnju, već se godinama održavaju u cijelom svijetu, a odnedavno se domaći entuzijasti mogu natjecati i u Hrvatskoj. Ove subote tako je održano Prvenstvo Hrvatske i Zagreba, na drugoj zagrebačkoj enduro zoni, koju je, uz onu glavnu koja spaja vrh Sljemena i grad Zagreb, pripremao biciklistički klub "Opušteno", ujedno i organizator ovogodišnje utrke "Enduro Zagreb 2018". 132A2980.jpg (1.63 MB)

Nekoliko novih staza isprobali su uzbuđeni natjecatelji, koji su u ukupno četiri etape utrke odvozili čak 34 kilometra, dok su atraktivni prizori njihove brze vožnje oduševili mnogobrojne posjetitelje. Tako su prvaci Hrvatske u svojim dobnim skupinama postali Maks Tucman (BK TNT Pazin), Frano Liović (BK TNT Pazin) i Ivan Brajković iz (BK Opušteno). Prvakinja Hrvatske ove je godine Gorana Težak (Adrenalina MTB Team), dok je juniorski prvak Alen Smolić (BBK Team Rodeo") Ovogodišnjim pobjednicima nagrade je uručila predstavnica gradonačelnika grada Zagreba, gđa Darinka Jug.

132A2946.jpg (1.60 MB)Novim enduro zonama obogaćena je zagrebačka ponuda biciklističkih staza, a Sljeme je postalo oaza svih zaljubljenika u adrenalin i biciklizam. 

Rezultati MTB Prvenstvo Hrvatske

Rezultati MTB Prvenstvo Zagreba

Photo: Organizator

Na vrh