www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
10. Srpnja 2020.

‘VRAĆA SE’ NAJBOLJI REGIONALNI FESTIVAL EKSTREMNOG SPORTA

‘VRAĆA SE’ NAJBOLJI REGIONALNI FESTIVAL EKSTREMNOG SPORTA

21. Pannonian Challenge donosi nove doživljaje u starom terminu

Osječki skate park će privući najzvučnija imena europske BMX Freestyle scene
 

_DSC8679.jpg (1.09 MB)Sredina ljeta, uz rijeku Dravu, pod vrelim osječkim suncem, dok komarci, bicikli, skateovi, role i romobili lete zrakom – tako će izgledati i ovogodišnje izdanje jednog od najvećih europskih festivala ekstremnog sporta. Naravno, riječ je o Pannonian Challengeu, festivalu koji će od 12. do 16. kolovoza u ovim izvanrednim okolnostima proslaviti svoju već 21. obljetnicu. Naime, iako su čak i Olimpijske igre u Tokiju, kao najveći svjetski sportski događaj, odgođene zbog pandemije koronavirusa, ovaj tradicionalni festival se uspio prilagoditi svim epidemiološkim mjerama i sada donosi nove doživljaje u starom terminu, jer iako je posljednjih godina utvrdio svoj datum u lipnju, upravo sredinom kolovoza održavana su prva natjecanja u sklopu Pannonian Challengea na početku tisućljeća.
_DSC9569.jpg (1.71 MB)Bogat nagradni fond za svaku disciplinu
S vremenom, rapidno je rastao i napredovao, pa je ovaj festival tijekom godina posjetilo 350.000 gostiju i preko 2700 sportaša, koji su u modernom osječkom skate parku uživali u adrenalinskim natjecanjima i ekstremno dobroj zabavi. Stoga će ovogodišnji, 21. Pannonian Challenge po mnogočemu biti poseban, ali jedno se neće promijeniti – bogat fond nagrada koji će privući najzvučnija imena europske BMX freestyle scene, kao i vrsne skatere i inlinere. Ukupan nagradni fond tako iznosi preko 9.000 eura, od kojih je upravo za BMX Freestyle disciplinu, koju će predvoditi velika hrvatska uzdanica - Marin Ranteš, izdvojeno čak 5.000 eura.
Najbolje od ekstremnog sporta iz udobnosti svakog doma
Svojevrsno zagrijavanje za ovaj festival, dogodit će se na tradicionalnoj turneji, Challenge Touru 2020., koja će diljem Hrvatske donijeti dašak ekstremnog sporta, i to u Zagreb (4. srpnja), Rijeku (11. srpnja), a nakon svega naknadno i u Varaždin (29. kolovoza). Međutim, dugo iščekivana, nostalgijom i emocijama nabijena natjecanja na lijevoj obali Drave, nakon otvorenja izložbom ekstremnih fotografija u baroknoj Tvrđi, kreću 13. kolovoza, kada na scenu dolaze roleri u popularnoj Inline disciplini, dok je 14. kolovoza rezerviran za Skate natjecanje, koje će u kontekstu urbane kulture biti upotpunjeno spojem breakdancea i umjetnosti na Hip Hop & Graffiti Jamu. Naposljetku, pravi spektakl dolazi 15. kolovoza, kada će najbolji europski BMX Freestyle vozači odmjeriti snage vratolomijama u osječkom skate parku, u kojemu će povodom revijalnog zatvaranja 21. Pannonian Challengea, 16. kolovoza biti održana i pokazna disciplina Romobila, u kojoj će biti odabran i najbolji trik.
MRM_6816.jpg (1.31 MB)Iako je zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa glazbeni program festivala otkazan, a dok će broj natjecatelja biti ograničen, još nije poznato niti u kojem broju će publika moći posjetiti adrenalinska natjecanja, ali jedno je ipak sigurno – čitav sportski dio festivala će se na nacionalnoj razini uživo prenositi na Sportskoj televiziji (SPTV-u), dok će svi trenutci, trikovi i padovi biti dostupni i online. Tako će svaki zaljubljenik u ekstremni sport iz udobnosti svoga doma moći navijati i iz prve ruke uživati u još jednom Pannonian Challengeu.
MRM_6825.jpg (1.55 MB)„U novom terminu nas očekuje potpuno novi doživljaj samog Pannoniana koji će u fokus staviti ono što je DNK ovog eventa – sport, jak televizijski i Internet prijenos te interakcija s nama najdražom publikom na jedan nov način. Novi doživljaj znači kako zbog sigurnosti svih nas koncerti neće biti održani u obliku koji pamtimo, već također u jednom novom izdanju, a mogućnost dolaska publike na sam događaj u skate park odrediti će epidemiološke mjere koje budu vrijedile u tom trenutku. Za sada sve naznake govore kako će ove godine najbolje ljeto biti u Osijeku!“, zaključuje Jurica Barać, glavni organizator Pannonian Challengea, pozivajući vjernu publiku da i u izvanrednim okolnostima poprati 21. izdanje omiljenog festivala.

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh